Jyllands-Posten

Usikkerhed om vigtig trio inden de afgørende kampe

Danmark skal undgå at blive offer for en sensation, inden der venter en gruppefina­le i EM-kvalifikat­ionen.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Det var ikke med landstraen­erens gode vilje.

Åge Hareide indledte mandagens udtagelse af fodboldlan­dsholdet med at konstatere, at der egentlig ikke var grund til at aendre så meget i forhold til de seneste landskampe, der bl.a. gav en 1-0-sejr over Schweiz.

Isaer ikke med udsigten til de to sidste, afgørende kvalifikat­ionskampe, hvor Danmark med en sejr over Gibraltar kan nøjes med at spille uafgjort i den sidste gruppekamp mod Irland for at sikre sig en plads ved EM 2020.

Alligevel indeholdt truppen til de to kampe flere aendringer og var i første omgang uden stamspille­re som Udineses Jens Stryger Larsen på venstrebac­ken og midterfors­vareren Andreas Christense­n

fra Chelsea, mens man også måtte spejde forgaeves efter Nice-angriberen Kasper Dolbergs navn.

»Jeg har jo naesten haft dem med i truppen siden tidernes morgen,« sagde Åge Hareide med et smil og slog fast, at han er optimistis­k om, at de tre spillere kan nå at komme sig over deres skader og nå med i truppen, hvor der stadig er tre pladser ledig:

»Jeg traeffer min endelige beslutning omkring torsdag, hvor de forhåbentl­ig har nået at få traenet med deres klubber.«

Frygten for en sensation

Truppen bød også på andre rokader, da Christian Nørgaard fra Brentford erstatter Philip Billing fra Bournemout­h på midtbanen, mens midtbanesp­illeren Lukas Lerager (Genoa) er røget ud af truppen til fordel for venstrebac­ken Jonas Knudsen fra Malmö FF, der kan ende med at spille i stedet for Jens Stryger Larsen.

»Billing og Nørgaard kommer begge fra U21-landsholde­t og skal på sin vis i laere på A-landsholde­t. Vi har haft

Christian med inde omkring holdet tidligere og er meget glade for det, han har leveret. Det er vi også i forhold til Billing, men lige nu har vi ikke plads til at have dem begge to med på samme tid,« sagde Åge Hareide.

Danmark møder Gibraltar den 15. november inden udekampen mod Irland den 18. november:

Og selv om Åge Hareide luftede muligheden for, at »vi sparer nogle spillere mod Gibraltar af fysiske hensyn«, så advarer han både spillerne og alle andre om at tage for let på opgaven i Parken mod gruppens prügelknab­e, der endnu ikke har hentet et point og har indkassere­t 19 mål i 6 kampe.

»Den slags kampe udgør altid en mulig faldgrube, og der kommer indimellem en sensation, men det må bare ikke ske i Parken,« sagde Åge Hareide.

En anden gejst

Med en koncentrer­et indsats skal spillerne levere den bedste optakt til gruppefina­len mod Irland, der i øjeblikket topper gruppe D med 12 point – det samme som Danmark, der dog har spillet en kamp faerre.

Danmark har mødt Irland fem gange inden for de seneste to år, og derfor kan de to hold ikke laengere overraske hinanden så meget, erkender Åge Hareide.

Han er derfor forberedt på at møde en fysisk staerk modstander, der står staerkt defensivt og sjaeldent scorer mere end et mål per kamp.

»Med Mick McCarthy (irsk landstraen­er siden november 2018, red.) har de fået en lidt anden gejst, selv om de egentlig spiller på den samme måde som før. De har flere Premier Leaguespil­lere, og det er et hold fuld af kvalitet,« sagde Åge Hareide.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark