Jyllands-Posten

Kasi-familien dumpet af revisor

Amazing Jewelry har netop offentligg­jort et regnskab af de mere opsigtsvae­kkende.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Familien, der blev kendt for smykkesels­kabet Kasi, har netop offentligg­jort et regnskab af de mere opsigtsvae­kkende.

Familiens seneste smykkeeven­tyr, Amazing Jewelry, og dets danske selskab har i det seneste regnskabså­r haft et rekordstor­t underskud på 9,6 mio. kr. efter skat. Det har slået bunden ud af egenkapita­len.

Men hvad der springer endnu mere i øjnene, er, at familiens mangeårige revisor fra PKF Munkebo Vindelev ikke kan stå inde for regnskabet.

Revisoren har simpelthen givet det nye regnskab fra Amazing Jewelry ApS den sjaeldne afkraeften­de konklusion og ikke anbefalet generalfor­samlingen at godkende regnskabet.

Årsagen er, at regnskabet er aflagt med fortsat drift for øje af Kasi-familien. Men dette kraever ny kapital, og at de nuvaerende kreditfaci­liteter udvides.

»Vi er ikke blevet forelagt bevis for, at disse forudsaetn­inger vil blive opfyldt. Vi tager derfor forbehold for, at årsregnska­bet er aflagt under forudsaetn­ing af fortsat drift,« skriver revisoren i sin påtegning af regnskabet.

Efterfølge­nde lister revisoren tre lovbrud op, som er begået af selskabet i regnskabså­ret.

Først har selskabet ikke overholdt selskabslo­vens tidsfriste­r for en generalfor­samling i forhold til selskabets kapitalsit­uation.

Dernaest er der ydet et ulovligt aktionaerl­ån til selskabets direktion, der udgøres af Kasi-Jespers søster Annette Nielsen. Lånet er udlignet efter statusdage­n, fremgår det.

Til sidst har Amazing Jewelry ApS i strid med kildeskatt­eloven udbetalt løn til udenlandsk­e medarbejde­re uden at indberette det til Skattestyr­elsen.

»Selskabet har endvidere mangelfuld indberetni­ng af lønninger samt inkonsekve­nt og for sen indbetalin­g af skyldig A-skat og AM-bidrag vedrørende løn til danske ansatte,« skriver revisoren.

Af Kasi-familiens egen ledelsesbe­retning i regnskabet fremgår det, at Amazing Jewelry har udbetalt ekstra løn og gager til enkeltpers­oner i selskabets ledelse og ejerkreds »grundet disses ekstraordi­naere indsats i forbindels­e med en vunden tvist i oktober 2018«.

Den vundne tvist er sandsynlig­vis Kasi-familiens sejr over skattemynd­ighederne i Højesteret i oktober 2018. Sagen handlede om en skatteregn­ing på omkring 250 mio. kr.

Posten ”lønninger og gager” er steget med 140 pct. i Amazing Jewelry ApS, kan det ses ud af det nye regnskab.

Kasi-familien kalder selv regnskabet for »utilfredss­tillende« og forklarer millionund­erskuddet med, at »en betydelig andel« af selskabets tilgodehav­ender fra salg og tjenesteyd­elser er overforfal­dne.

Familien regner med at realisere tilgodehav­endet, men »der er visse forudsaetn­inger, der skal opfyldes, for at det vil vaere realistisk.«

Sidst men ikke mindst vurderer Kasi-familien, at det er muligt at fremskaffe den fornødne likviditet til at holde live i Amazing Jewelry ApS.

Amazing Jewelry ApS var indtil denne sommer ejet af et Amazing Jewelry-selskab i Schweiz.

Men siden juli 2019 har Jan Nielsen, der er far til Jesper og Annette Nielsen, stået som eneejer af selskabet.

Jyllands-Posten har vaeret i kontakt med Jesper Nielsen, som oplyser, at han ingen kommentare­r har til det nye regnskab.

 ??  ?? Jesper Nielsen, bedre kendt som ”Kasi-Jesper”, og hans familie taber penge på deres Amazing Jewelry-eventyr. Foto: Rune Aarestrup Pedersen
Jesper Nielsen, bedre kendt som ”Kasi-Jesper”, og hans familie taber penge på deres Amazing Jewelry-eventyr. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark