Jyllands-Posten

Dansk it-selskab får ny kapitalind­sprøjtning fra amerikansk ivaerksaet­ter-guru

Usertribe vil saette ekstra fart på vaeksten efter en stor kapitalind­sprøjtning i sommer. Nu får det danske selskab en af de tungeste tech-ivaerksaet­tere fra USA ind i ejerkredse­n.

- ANDERS LEONHARD anders.leonhard@finans.dk

Det danske tech-selskab Usertribe, som hentede 34 mio. kr. i sommer, har nu fået en af USA’s store ivaerksaet­terguruer ind som ny investor.

Det er Ken Morse, der i over 35 år har stået i spidsen for flere tech-succeser i USA, som går ind med et millionbel­øb i Usertribe. Han er en af grundlaegg­erne af det kendte MIT Entreprenu­ership Center og har vaeret en af Barack Obamas taette rådgivere.

»Jeg har set hundredvis af ambitiøse startups rundt om i verden. Men Usertribe har, hvad der skal til for at blive en stor global virksomhed. Teknologie­n er nem at skalere, og teamet har det rette mix af erfaring og ung sult,« siger Ken Morse, der ikke vil saette tal på, hvor mange millioner han har skudt i Usertribe.

Den danske it-komet vil revolution­ere markedet for kundeindsi­gter ved at bruge software og kunstig intelligen­s (AI) til at analysere, hvordan forbrugere reagerer på en virksomhed­s produkter, digitale services og markedsfør­ing.

På den måde kan virksomhed­er involvere deres kunder i at skabe en bedre produktopl­evelse.

Med et hold af erfarne investorer om bord indstiller Usertribe nu sigtekorne­t efter den globale ekspansion.

»Planen er at blive en global spiller i løbet af de kommende tre år. Vi har allerede kontor i London, og vi vil ind i flere nordeuropa­eiske lande, inden vores rejse går til USA,« siger Casper Henningsen, adm. direktør i Usertribe.

Overskud ikke det vigtigste

Forretning­smodellen har indtil videre sendt tårnhøj vaekst i retning af Usertribe, som har 24 af 25 C25-selskaber på kundeliste­n. Alene i år forventer Casper Henningsen, at toplinjen vokser 4050 pct., men han ønsker ikke at saette tal på omsaetning­ens størrelse.

Til gengaeld er der røde tal på bundlinjen, som sidste år viste et underskud på 7,5 mio. kr.

»Vi skal investere al den kapital, vi har fået ind, i vores teknologi, for det er den, som skal drive vores internatio­nale ekspansion. Vi fokuserer ikke på at blive profitable lige nu,« siger Casper Henningsen.

Investerin­gerne skal bl.a. udmønte sig i en ny software, som kan analysere ansigtsudt­ryk og dermed give virksomhed­er indsigt i, hvordan kunderne oplever virksomhed­ernes produkter og services.

Usertribe har netop lanceret den første prototype inden for ansigtsgen­kendelse.

»Målet er, at vi kan vurdere brugerople­velsen ved hjaelp af en video, som vi modtager fra brugeren – alene på baggrund af ansigtsudt­rykket. Det skal bruges til at levere analyser til virksomhed­erne i realtid,« siger Casper Henningsen.

Ken Morse forudser, at Usertribe er en global virksomhed allerede om tre år.

»Det vil vaere oplagt, at Usertribe er til stede i et par amerikansk­e byer om tre år. Men det handler om at gemme den danske Jantelov vaek, hvis det skal lykkes,« siger han.

Ud over den nye investor, Ken Morse, har Usertribe bl.a. fået investorka­pital fra Stig Hølledig, der blev hovedrig på at saelge sin virksomhed Corebit i 2000.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark