Jyllands-Posten

Bilkrise presser milliardko­ncern til nedskaerin­ger

Norican Groups kunder inden for bilindustr­ien er stoppet med at investere i nyt udstyr. Det kan maerkes på ordreindga­ngen, fortaeller selskabets adm. direktør.

- SIGNE TIND HVAS signe.t.hvas@jp.dk

Tingene er ikke, hvad de har vaeret, i hverken den tyske eller den kinesiske bilindustr­i. Faerre solgte biler betyder mindre produktion og dermed et lavere behov for støbemaski­ner.

Det kan maerkes, fortaeller Taastrup-baserede Norican Group, der leverer udstyr, tjenester og teknologi til støbning og behandling af metalliske dele. Blandt selskabets kunder er netop bilproduce­nter og deres leverandør­er.

»Det er bestemt en ny udvikling og en ny situation at forholde sig til,« siger selskabets adm. direktør, Anders Wilhjelm. Han har siddet på posten siden april i år.

»Der kommer faerre ordrer ind,« siger han og uddyber, at fordi Norican saelger produktion­sudstyr, er selskabet afhaengigt af andre virksomhed­ers investerin­ger.

Faerre medarbejde­re

Derfor oplever han et limbo; bilprodukt­ionen stiger ikke, og fordi kunderne er nervøse for, hvad fremtiden bringer, stopper de med at investere i nyt udstyr.

»Vi er en cyklisk forretning. Der er man desvaerre aldrig helt i balance. Enten har vi for meget at lave, eller også har vi for lidt at lave. Det er helt klassisk.«

Kan det betyde, at I snart er nødt til at afskedige nogle medarbejde­re?

»Ja,« siger han og tilføjer, at når aktivitets­niveauet falder, er selskabet nødt til at kigge på, hvordan der kan skaeres til.

»Vi tilpasser os den størrelse, markedet retfaerdig­gør.

Adm. direktør i Norican Group Anders Wilhjelm ser tilbagegan­g på flere markeder. PR-foto

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark