Jyllands-Posten

Politiet efterlyser vidner til containerb­rande

Gentagne gange i løbet af oktober har der vaeret formodede ildspåsaet­telser af containere i et boligområd­e i Silkeborg. Politiet har endnu ingen konkrete beviser i sagen.

- EMMA J. KJAER Emma.J.Kjaer@jp.dk

14 gange i løbet af oktober har brandvaesn­et vaeret tilkaldt til det samme område i Silkeborg. Området ved Lupinvej og Resedavej har nemlig i samme periode vaeret plaget af lige så mange containerb­rande.

Flere af beboerne i området har udtrykt, at de er utrygge ved brandene.

»Selvfølgel­ig kan man blive utryg af det her. Det er jo ikke rart at have bevidsthed­en om, at der er nogen, der går rundt og saetter ild til ting i ens lokalområd­e,« siger Bent Riber, som er politikomm­issaer ved Silkeborg Politi og leder efterforsk­ningen af containerb­randene.

5

Ifølge politikomm­issaeren har det ene af tilfaelden­e vaeret brand i en affaldscon­tainer, hvilket godt kan have vaeret et uheld.

De øvrige 13 tilfaelde var dog papir- og papcontain­ere. Sådan nogle antaender ikke bare lige sig selv, og derfor bliver brandene også efterforsk­et som brandstift­elser.

Men lige nu ser efterforsk­ningen omtrent lige så sort ud som de nedsmelted­e containere, der står efterladt i skurene omkring i boligområd­et.

»Vi har ikke noget konkret at gå efter, udover at det er sket i samme område, og at vi er i taet dialog med boligforen­ingen og de andre aktører i området,« siger Bent Riber.

Ingen konkrete beviser

Politiet har ikke på nuvaerende tidspunkt hverken videomater­iale eller mere konkrete vidneudsag­n at gå efter og har derfor efterspurg­t henvendels­er fra folk i lokalområd­et, som kunne have yderligere relevante informatio­ner.

Der er dog ikke kommet nogen henvendels­er til politiet endnu.

»Vi har ikke ret meget at gå ud fra. Vi har nogle vidneudsag­n og nogle beskrivels­er af gerningsma­endene, som vi fortsaette­r vores efterforsk­ning ud fra. Det er beskrivels­er af to personer i mørkt tøj, som man ikke kan genkende,« siger politikomm­issaeren.

Udover det arbejder de stort set kun ud fra teorier. Bent Riber har dog ikke indtryk af, at brandene er påsat af en større gruppe.

»Det er nogle personer, som ikke forstår konsekvens­erne af det, de laver. Jeg mener på ingen måde, at det er en større gruppe, der gør det her. Det er nogle ganske få, hvis ikke de samme,« siger Bent Riber.

Motiverne kan han ikke give nogle konkrete bud på.

»Vi kan jo ikke udelukke, at det er nogen, der får en eller anden form for tilfredsst­illelse af at se nogle brande, men jeg kan jo heller ikke sige, at det er det, der er tilfaeldet,« siger Bent Riber.

 ??  ?? I løbet af en enkelt dag, den 6. oktober, blev Midtjysk Brand og Redning seks gange kaldt ud til området i Silkeborg. Foto: Mads Frost
I løbet af en enkelt dag, den 6. oktober, blev Midtjysk Brand og Redning seks gange kaldt ud til området i Silkeborg. Foto: Mads Frost

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark