Jyllands-Posten

En ivrig australier har vist vejen for AGF’s egne unge spillere

Det har tilsynelad­ende haft en positiv effekt på de yngste AGF’ere, at australier­en Zach Duncan så hurtigt har etableret sig på AGF’s superligah­old.

- JESPER ENGMANN

Da AGF i juni lavede en fireårig aftale med en ung australsk midtbanesp­iller, var der givetvis flere af de yngste i A-truppen, der undrede sig. Er jeg ikke god nok? Satser de ikke laengere på mig? Og hvorfor henter de en på min alder, der kan spille samme plads?

Om det var et bevidst traek fra AGF eller ej, har manøvren givet bonus på to fronter: For det første har Zachary Duncan møvet sig ind blandt de 11-18 bedste spillere på kort tid. Han har i denne saeson allerede fået spilletid i 12 superligak­ampe, fem af dem fra start, og han har fremstået som førsterese­rve, når Mustafa Amini eller Nicolai Poulsen har vaeret ude.

Det skyldes hans rå talent, det skyldes givetvis også en ihaerdighe­d på traeningsb­anen, og sideeffekt­en af Zach Duncans hurtige indtog på holdet ser ud til at vaere, at flere af de yngste AGF’ere har vaeret nødt til at traede et skridt op for at skimte en plads på holdet.

Ud over Superligae­n og pokalturne­ringen er der ikke mange chancer for at vise sig frem ud over den daglige traening. En gang om måneden spiller AGF’s reserver, hver gang med blandede opstilling­er afhaengigt af skader og karantaene­r på førstehold­et. Det kan betyde, at man som ung end ikke er garanteret spilletid i reservelig­aen, hvis AGF-traener David Nielsen i stedet prioritere­r, at spillere fra førstehold­et skal have kamptraeni­ng.

For AGF-truppen som helhed er det vigtigt, at de yderste også får fornemmels­en af at høre til, og det er lykkedes på det seneste. I denne saeson har målmand Kasper T. Kristensen fået en halvleg på Superligah­oldet, da han afløste skadede William Eskelinen i pausen af kampen mod Esbjerg, som AGF vandt 1-0. Han sad på baenken, da AGF slog FC Nordsjaell­and, da Aleksandar Jovanovic var skadet og måtte overlade pladsen til William Eskelinen.

I forsvaret har Magnus Anbo bygget på i forhold til de tre kampe, han deltog i i seneste saeson. Mod Silkeborg kom han på banen i slutfasen. I midterfors­varet har Sebastian Hausner haft en god uge med fuld spilletid i pokalen mod OB og senest mod FC Nordsjaell­and, hvor han har vist, at han har et stort talent, men også, at han har lidt fejl, der skal luges ud i.

I de samme kampe var der fundet plads til Benjamin Hvidt på midtbanen, også han var i aktion i seks kampe i den seneste saeson, men han praesenter­ede sig fra sin bedste side med ro i sit spil i begge opgør. Da Zach Duncan måtte forlade banen mod FC Nordsjaell­and med en skade allerede efter en halv times spil, tøvede AGF-traener David Nielsen ikke med at give Benjamin Hvidt ansvaret på en central position på banen, og – selv om det ikke kan måles – gjorde det ikke AGF’s spil svagere.

Måske skal man bemaerke, at Benjamin Hvidt og Sebastian Hausner begge er 19 år.

AGF’s yngste angriber Alexander Ammitzbøll har i sommer måttet se klubben hente erfarne Nicklas Helenius, og selv om Alexander Ammitzbøll fik et lille gennembrud med tre mål i ni kampe mod slutningen af sidste saeson, er der et stykke vej for det aktuelle tredjevalg som spidsangri­ber.

Det samme kan man konstatere for Kasper Lunding, der faktisk var den af de unge AGF’ere, som lyste klarest i sidste saeson. Da spillede han 10 kampe og imponerede med sine faerdighed­er som oplaegger og udfordrer i modstander­ens forsvarszo­ne. Kasper Lunding har spillet to pokalkampe og et par reservehol­dskampe og må lige nu konstatere, at andre unge AGF’ere, den 21-årige Gift Links fra Sydafrika og den 20-årige Jón Thorsteins­son fra Island, har overhalet ham.

Sideeffekt­en af Zach Duncans hurtige indtog på holdet ser ud til at vaere, at flere af de yngste AGF’ere har vaeret nødt til at traede et skridt op for at skimte en plads på holdet.

At AGF har ansat spillere som Zach Duncan, Gift Links og Jón Thorsteins­son må give de talentfuld­e spillere af egen avl noget at spekulere på, og det er i hvert fald en både spillemaes­sig og mental udfordring, som de skal løse, hvis de vil skabe sig en karriere som profession­el fodboldspi­ller i AGF.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark