Jyllands-Posten

Inger Støjberg frygter ikke kommission om barnebrude

- JESPER HVASS jesper.hvass@jp.dk

Venstres naestforma­nd,

Inger Støjberg, ser med fortrøstni­ng på udsigten til, at hendes virke som udlaending­eminister skal kulegraves af en såkaldt undersøgel­seskommiss­ion.

»Jeg ser frem til at komme i kommission­en og svare på spørgsmål, så vi en gang for alle kan få det her afgjort,« siger tidligere udlaending­eminister Inger Støjberg.

Tirsdag formiddag offentligg­jorde justitsmin­ister

Nick Haekkerup det endelige kommissori­um for undersøgel­sen af sagen om de såkaldte barnebrude.

Kommission­en får nu to år til blandt andet at afsøge, om »der foreligger grundlag for, at det offentlige søger nogen draget til ansvar«. Altså om Inger Støjberg i sidste ende kan straffes for sine handlinger som minister. På kortform handler sagen om, at Inger Støjberg som udlaending­eminister udsendte en pressemedd­elelse, som Folketinge­ts Ombudsmand har vurderet var »ulovlig«.

Pressemedd­elelsen, der blev til en såkaldt instruks, havde en ordlyd, der lagde op til, at ingen – uden undtagelse – asylsøgere under 18 år måtte indkvarter­es sammen med deres aegtefaell­e eller samlever. Men det var »ulovligt«, fordi det brød med princippet om en individuel vurdering af sagerne.

Inger Støjberg har tidligere undskyldt den ulovlige instruks, men har afvist, at hun bevidst har brudt loven eller har bedt sine embedsfolk om det.

»Det er ikke nogen hemmelighe­d, at jeg ville gøre alt, hvad jeg overhovede­t kunne – og det vil jeg også i dag – for at kunne beskytte de piger,« siger Støjberg

Kommission­en skal også undersøge, hvorvidt både Folketinge­t og Ombudsmand­en har fået korrekte informatio­ner i sagen.

 ??  ?? Venstres naestforma­nd, Inger Støjberg, skal forklare sig i en undersøgel­seskommiss­ion, der har to år til at afgøre, om Støjberg kan drages til ansvar i sagen om barnebrude. Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Venstres naestforma­nd, Inger Støjberg, skal forklare sig i en undersøgel­seskommiss­ion, der har to år til at afgøre, om Støjberg kan drages til ansvar i sagen om barnebrude. Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark