Jyllands-Posten

Ny chef i Mols Bjerge

Nationalpa­rk Mols Bjerge har ansat en ny chef, som kommer til at lede nationalpa­rken i dens andet tiår.

- MARIE-LOUISE ANDERSEN Marie-Louise.Andersen@jp.dk

I år har Nationalpa­rk Mols Bjerge fejret 10-års jubilaeum, og det første tiår har stået på noget af et pionerarbe­jde for at etablere Danmarks anden nationalpa­rk.

»Det er jo et fantastisk sted, som man har fået forankret lokalt, og som er kendt og anerkendt vidt og bredt. Så nu skal det løftes til det naeste niveau,« siger Birgitte Lamp, der den 2. december tiltraeder stillingen som ny nationalpa­rkchef efter sekretaria­tsleder Mika Leth Pedersen, der for nylig gik på pension.

Birgitte Lamp vil af gode grunde vente med store forkromede udmeldinge­r, konkrete visioner, planer og tanker, før hun er kommet på plads i stolen som nationalpa­rkchef, men det ligger allerede fast, at hun bl.a. skal stå for at realisere nationalpa­rkens 16 punkter lange handlingsp­lan, få virkeliggj­ort det nye og omdiskuter­ede velkomstce­nter og styrke samarbejds­relationer både lokalt, nationalt og internatio­nalt.

Omdiskuter­et center

Isaer velkomstce­ntret har der vaeret megen debat om, og Birgitte Lamp har da også fulgt debatten på afstand.

»Jeg kender ikke sagen indgående, men jeg kan godt se, at der både er rigtig mange, som synes, det er fantastisk, og så er der modstander­e og folk, der er bekymrede,« siger hun, men afviser at forholde sig alt for konkret til debatten, før hun rent faktisk er tiltrådt som chef for nationalpa­rken.

Det vil ikke vaere seriøst, mener hun.

»Men jeg taenker, at man som udgangspun­kt når utrolig langt med dialog, og jeg har i mit nuvaerende arbejde gjort mig mange gode erfaringer med besøgscent­re. Christians­feld Center, hvor jeg arbejder nu, er jo et besøgscent­er, men også ude i verden,« siger hun og naevner som eksempel det nordirske Giant’s Causeway.

»De har et fantastisk smukt besøgscent­er, som falder godt ind i den omkringlig­gende naturen. Og jeg har lige vaeret i Tanzanias nationalpa­rk Serengeti, der også har et besøgscent­er, som er meget fint, fordi det handler om at give gaesterne en rigtig god oplevelse og om at bevare og passe på stedet.«

Udflugter til Kalø

Som chef i Nationalpa­rk Mols Bjerge fortsaette­r Birgitte Lamp det fokus, hun de seneste fire år har haft på udvikling og bevaring som leder af viden og formidling­scentret Christians­feld Centret og såkaldt Unesco-sitemanage­r i Unesco-byen Christians­feld.

Det bliver blot i en meget større skala – og så kommer hun taettere på sine barndomsmi­nder.

Hun er nemlig opvokset i Hinnerup og husker Mols Bjerge og området omkring Kalø Slotsruin som et sted, hvor de tog på udflugter, da hun var barn.

 ??  ?? Birgitte Lamp er ny chef for Nationalpa­rk Mols Bjerge, hvor hun blandt andet får ansvaret for at realisere det omstridte velkomstce­nter. Pressefoto
Birgitte Lamp er ny chef for Nationalpa­rk Mols Bjerge, hvor hun blandt andet får ansvaret for at realisere det omstridte velkomstce­nter. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark