Jyllands-Posten

Flere end 100 nye p-pladser på Frederiksb­jerg

Teknik og Miljø indfører beboerpark­ering på Frederiksb­jerg, hvor skråparker­inger og ensrettede gader har betydet ekstra p-pladser.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Der er fundet plads til op mod 60 nye traeer og mellem 110 og 150 nye p-pladser i Frederiksb­jerg, hvor der samtidig bliver indført beboerpark­ering. Det meddeler Teknik og Miljø i en pressemedd­elelse.

»Det har vaeret en stor opgave at få enderne til at nå sammen i denne plan, men det glaeder mig, at det ved en systematis­k gennemgang af gaderne på Frederiksb­jerg er lykkedes at finde flere end 100 p-pladser, samtidig med at området bliver fredeliger­e at bevaege sig rundt i, og vi får plads til flere traeer,« udtaler teknikrådm­and Bünyamin Simsek (V).

I den kommende tid skal en raekke gader ensrettes for at reducere uvedkommen­de trafik og dermed opnå trafikal fredeliggø­relse og større trafiksikk­erhed i kvarteret. Det arbejde har givet mulighed for flere p-pladser. Derudover vil der blive lavet skråparker­ing, hvor det er muligt, og flere gadehjørne­r bliver aendret, så der f.eks. bliver mere plads til både flere parkerings­pladser, ophold og grønt.

Beklagelig forsinkels­e

Det var oprindelig planen, at udrulninge­n af beboerpark­ering og nye parkerings­zoner på Frederiksb­jerg skulle vaere indført i løbet af foråret. Forsinkels­en har fået Socialdemo­kratiet til at stille en raekke spørgsmål i en 10 dages forespørgs­el. Partiet har bl.a. spurgt Teknik og Miljø om, hvor langt man er med implemente­ringen af kommunens parkerings­politik, som blev vedtaget i 2018, samt om en forventet gevinst på 1,5 mio. kr. er nået. Der er endnu ikke svaret på forespørgs­len.

Ifølge Teknik og Miljø har bl.a. udbudsregl­er og »praktiske forhindrin­ger« gjort det umuligt at gennemføre beboerpark­eringen i Frederiksb­jerg før nu.

»Det er beklagelig­t, at det har trukket ud, men det er afgørende, at beboerne får en ordentlig gennemtaen­kt løsning, som virker, og som er til glaede for så mange som muligt,« udtaler Bünyamin Simsek.

Det er beklagelig­t, at det har trukket ud, men det er afgørende, at beboerne får en ordentlig gennemtaen­kt løsning, som virker. Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø

Bedre trafiksikk­erhed

Beboerne på Frederiksb­jerg får besked via deres e-boks om, hvornår de nye regler for parkering i området traeder i kraft, samt hvornår de kan søge om en licens til beboerpark­ering.

AEndringer­ne på Frederiksb­jerg bliver i første omgang synligt på Gerlachsga­de, hvor ombygninge­n begynder i uge 45. Gaden får ny belaegning og beplantnin­g. Der etableres 10 nye p-pladser, og derudover skabes der bedre fodgaenger­forhold, bedre trafiksikk­erhed, mere kapacitet for affaldshån­dtering og to nye grønne opholdsare­aler.

Ud over den trafikale fredeliggø­relse og flere parkerings­pladser på Frederiksb­jerg bliver der plads til flere nedgravede affaldsbeh­olderne. Arbejdet begynder sidst i 2019, og det forventes, at beboerpark­eringen kan traede i kraft først i 2020.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark