Jyllands-Posten

Ombudsmand­en går ikke ind i sag om omdiskuter­et dab-udbud

-

Dab-radio: Folketinge­ts Ombudsmand vil ikke »på det foreliggen­de grundlag« undersøge sagen om den dab-sendetilla­delse, Radioog tv-naevnet tildelte radiokanal­en Loud den 22. oktober. Radio24syv og DK4 Radio tabte dermed udbuddet, og udfaldet vakte stor debat.

»Resultatet af dette udbud, som jeg forstår, at radiokanal­en Loud vandt klart, afhaenger af en vurdering af en raekke forhold, som Folketinge­ts Ombudsmand ikke har saerlig fagkyndig viden om. Det, der er kommet frem, giver mig derfor ikke grundlag for at indlede en undersøgel­se,« siger den fungerende ombudsmand i en pressemedd­elelse, efter at flere borgere har henvendt sig med opfordring­er derom.

Der er som udgangspun­kt ikke andre klagemyndi­gheder end Radioog tv-naevnet selv ved dette udbud. Radio- og tv-naevnet har besvaret spørgsmål fra ansøgerne samt medieordfø­rere og den fungerende kulturmini­ster. Kulturmini­steriet har meddelt, at det ikke har juridisk hjemmel til at foretage sig yderligere i relation til udbuddets udfald, og naevnet har fastholdt sin afgørelse.

Afgørelsen har vaeret diskuteret flittigt. Bl.a. har nogle undret sig over matematikk­en bag Radio- og tvnaevnets pointgivni­ng og afgørelse. Ansøgerne kan gå til domstolene eller Klagenaevn­et for Udbud. Sidstnaevn­te for at få en vurdering af, om klagenaevn­et, der ifølge Kammeradvo­katen ikke har kompetence til at behandle klager over udbud i henhold til radio- og fjernsynsl­ovgivning, overhovede­t kan behandle sagen.

Frank Aaen, statsrevis­or for Enhedslist­en, mener, at der er en sag for Rigsrevisi­onen at tage fat i. Det drøftes på statsrevis­orernes møde den 15. november.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark