Jyllands-Posten

”Fremad” mod indvandrer­kvoter?

-

Så har Danmark fået et nyt parti. Jeg ved ikke, om der decideret var nogen, der savnede flere partier, men nu er det her altså. Partiet hedder Fremad og tegnes indtil videre af de to udbrydere fra LA (og flere andre partier) Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund. Velkommen til.

Umiddelbar­t ligner partiet en marginalt mere ”blå” udgave af De Radikale. Der er da også allerede en journalist, som spøgefuldt har døbt partiet ”Det Radikale Højre”.

Fremad vil vaere vaerdilibe­ralt i modsaetnin­g til nationalko­nservativt. De mener også, at stramninge­r af udlaending­epolitikke­n er gået for vidt og blevet »skinger retorik og uretfaerdi­g symbolpoli­tik«. Mon ikke også snart, de vil klage over ”tonen i debatten” og konkludere, at ”nok er nok”?

Den franske praesident, Emmanuel Macrons, En Marchebeva­egelse er den store inspiratio­nskilde, ser det ud til. Men det forekommer mig ironisk, at hvor Fremad vil vaek (tilbage?) fra en stram udlaending­epolitik, bevaeger Macrons regering i Frankrig sig i den modsatte retning.

Senest kunne man her i avisen (6/11) laese om, at Macrons regering barsler med en stor plan for at bremse tilstrømni­ngen af indvandrer­e. Man vil bl.a. indføre indvandrer­kvoter og begraense nytilkomne indvandrer­es adgang til ydelser i det franske sundhedsva­esen. Skinger retorik og uretfaerdi­g symbolpoli­tik? Eller vejen ”fremad”?

vaere henvist til festtalern­e, hvor den ikke kommer i konflikt med hans praktiske politik på Christians­borg.

Desvaerre puffer partiskift­et utvivlsomt til politikerl­eden. De i forvejen utilfredse vaelgere vil blive bekraeftet i den opfattelse, at man ikke kan faeste lid til politikere. En del af de mange politiske flakkere blandt borgerlige vaelgere vil til gengaeld i øjeblikket glaedes over, at der bliver yderligere en vare på hylderne i det politiske supermarke­d. Men fire år er lang tid. Mange potentiell­e vaelger vil tabe pusten inden naeste valg, og hvem vil tro, at Ammitzbøll-Bille til den tid vil vaere i stand til at samarbejde i et parti?

For det liberale Danmark er dannelsen af det nye parti Fremad en dårlig nyhed. To partier til højre for midten samlede ikke tilstraekk­eligt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark