Jyllands-Posten

Bliver partiet Fremads skaebne også Venstres skaebne?

For det liberale Danmark er det nye parti Fremad en dårlig nyhed. Med endnu en partidanne­lse på den borgerlige fløj er den store vinder Mette Frederikse­n.

- BIRTHE RØNN HORNBECH

Hvad betyder det for dansk politik, at et folketings­medlem skifter parti for fjerde gang?

Hvad betyder det, at en folkevalgt for altså tredje gang forlader sine vaelgere?

Mit svar er, at Simon Emil Ammitzbøll-Billes partiskift ikke aendrer noget i det nuvaerende Folketing. Bille vil vaere så optaget af at vaere med, hvor der forhandles og vaere med i politiske aftaler, at hans såkaldte vaerdilibe­ralisme vil med vaelgere til at komme i Folketinge­t ved valget i sommer.

Man skal ikke vaere nogen stor profet for at forudse et endnu større stemmespil­d i blå blok ved naeste valg.

Der sidder et godt hoved på Simon Emil, og han kan vaere en fremragend­e taler. Det er godt set, at han finder det ledige standpunkt om retssikker­hed, der burde vaere Venstres grundlaegg­ende fundament. Spørgsmåle­t er imidlertid, hvor meget man skal tro en politiker, der ikke sagde til og fra som minister, da hans mening havde betydning. Ikke desto mindre skal Venstre passe alvorligt på.

Venstres landsmøde har med stort flertal og helt åbne øjne valgt en naestforma­nd, der så sent som i denne uge pralede af, at hun på sin iPad har Muhammedte­gningerne som baggrundsb­illede. En naestforma­nd, der gentagne gange jublende har ladet sig fotografer­e med en lagkage med lys for igen og igen at demonstrer­e sin glaede over, at hun har gjort tilvaerels­en vanskelige­re for verdens nødstedte. Ingen tvivl om, at en del vaelgere, der trofast i mange år har stemt på Venstre, og som netop saetter retssikker­hed, frihed, frisind og anstaendig­hed højt, vil vaere fristet af Ammitzbøll-Billes forsikring­er om, at han vil styrke retssikker­heden og det liberale frisind og udsyn.

Hvis Ammitzbøll-Bille frister Venstre-folk, skyldes det bl.a., at et stort flertal på Venstres landsmøde højlydt hyldede en naestforma­nd med ekstreme udlaending­epolitiske synspunkte­r. En naestforma­nd, som igen og igen demonstrer­er en umaettelig trang til at forhåne mindretal i Danmark. Dermed har Venstre selv skabt en akilleshae­l, der kan blive farlig for partiets fremtid.

Det kan vise sig, at Ammitzbøll­Bille mere end Venstre selv er i pagt med de Venstrerød­der, der laenges efter en politik, der praktisere­r frisind og retssikker­hed.

Jeg tror slet ikke, at den usaglige og fremmedfje­ndske politiks succes har en lang fremtid foran sig. De unge etniske danskere, er opvokset med skolekamme­rater fra alverdens lande. Vi vaenner os til, at f.eks. laeger og sygeplejer­ske har aner i udlandet. På Rigshospit­alet i Glostrup er de skinnende hvide religiøse tørklaeder sammen med den hvide kittel slet ikke mere noget saersyn.

Uanset Ammitzbøll-Billes og partiet Fremads fremtid er vinderen under alle omstaendig­heder Mette Frederikse­n og hendes sammenspis­te lille loge af ensrettede partikamme­rater, der regerer landet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark