Jyllands-Posten

Tak for musikken

I 50 år anmeldte John Christians­en musik i Jyllands-Posten, hvor han har guidet mange af sine laesere til store oplevelser i koncertsal­e og operahuse verden over.

- JENS KAISER

Lille John har sikkert faegtet med armene som en anden dirigent på samme tid, som kapelmeste­r Thomas Jensen slog an til Aarhus Byorkester­s

første koncert i 1935. Den senere musikanmel­der var født året før, og ingen kunne ane, hvilken symbiose forholdet mellem orkester og kritiker skulle udvikle sig til.

I 50 år anmeldte John Christians­en musik i Jyllands-Posten. Det var ikke kun i Aarhus, men over hele landet og på verdens betydeligs­te scener. Det er John Christians­ens fortjenest­e, at han har guidet mange af sine laesere til store oplevelser i koncertsal­e og operahuse over hele verden. For sin årelange indsats blev han i 2011 fortjent haedret af kulturinst­itutioner og naervaeren­de avis.

John Christians­en er trods de 85 år fortsat i vigør, og han vejleder og bedømmer musik og dramatik på sin egen portal, jcklassisk.dk. Det har altid haft betydning, hvad han mener, og han har aldrig optrådt nedgørende i spalterne, men bestraebt sig på at øve konstrukti­v kritik.

Han har kun sammenlign­et det, der kunne sammenlign­es. Der er en grund til, at kun få taelles blandt de største stjerner. John Christians­en siger, at det i bund og grund handler om at afstemme forventnin­gerne. Han har selv stået på de skrå braedder, blandt andet som medlem af Den Jyske

Operas kor, og han har også optrådt i koret i Wagnertemp­let i Bayreuth.

Gennem årene har John Christians­en således udfoldet sig på mange platforme: På nettet, i aviser og radioprogr­ammer, og han bidrog også til nationalen­cyklopaedi­en. Endelig var John Christians­en i en årraekke guide på musikrejse­r isaer til Wien og Salzburg.

John Christians­en, musikanmel­der, journalist, Viby J.

 ??  ?? Foto: Privat
Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark