Jyllands-Posten

Håndboldkl­ub tiltalt for brud på udlaending­eloven

Horsens Håndboldkl­ub skal i retten. Klubben er tiltalt for at have overtrådt udlaending­eloven for to spillere.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Det foregik ikke efter reglerne, da Horsens Håndboldkl­ub i 2015 og 2016 benyttede sig af udenlandsk­e spillere.

Det mener anklagemyn­digheden ved Sydøstjyll­ands Politi, der har tiltalt Horsens Håndboldkl­ub for i to tilfaelde at have overtrådt udlaending­eloven.

Det fremgår af anklageskr­iftet, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

Klubben er tiltalt for en overtraede­lse af Udlaending­elovens § 59, stk. 5, som omhandler ”beskaeftig­else af en udlaending uden fornøden arbejdstil­ladelse eller i strid med de for en arbejdstil­ladelse fastsatte betingelse­r”.

Horsens Håndboldkl­ub risikerer, i følge anklageskr­iftet, en bødestraf.

Det er advokat Jens Glavind, der er formand for selskabet Horsens Håndbold Elite A/S, som driver klubbens kvindeliga­hold, der udtaler sig om sagen.

»Det drejer sig om to spillere, som klubben beskaeftig­ede for år siden,« siger Jens Glavind.

I denne sag er det moderklubb­en Horsens Håndboldkl­ub, der er tiltalt, da det var den, der i 2015 og 2016 drev klubbens førstehold og tegnede de omtalte kontrakter. Klubben spillede i den periode i 2. division og 1. division.

Anklagemyn­digheden mener, at der har vaeret en uoverensst­emmelse imellem de kontrakter, som lå til grund for at opnå arbejdstil­ladelsen i Danmark, og så det faktiske beløb, som spillerne fik udbetalt. I et af tilfaelden­e er klubben desuden tiltalt for i en kortere periode at have beskaeftig­et den ene spiller, uden at den fornødne arbejdstil­ladelse var på plads.

Sagen er udsat

Sagen skulle efter planen have vaeret behandlet den 8. november ved Retten i Horsens, men den er blevet udsat, og der er endnu ikke fastsat en ny dato.

»Sagen er udsat, da forsvarere­n er kommet med nye oplysninge­r, som vi skal have vurderet,« siger Pernille

Moesborg, der er specialank­lager ved Sydøstjyll­ands Politi.

Ifølge Jens Glavind er den ene af de to spillere slet ikke omfattet af de regler, som klubben er tiltalt for at have overtrådt.

»Vi mener ikke, at sagens detaljer er ordentligt belyst og undersøgt til bunds, ligesom den ene spiller er EU-borger og derfor ikke omfattet af disse regler,« siger Jens Glavind.

Krydstjek med Skat

Sagen er dukket op, fordi Udlaending­estyrelsen jaevnligt kontroller­er, om udlaending­e og danske arbejdsgiv­ere lever op til reglerne for at få opholdsog arbejdstil­ladelse til Danmark. Det sker blandt andet ved at krydstjekk­e forskellig­e offentlige registre som eksempelvi­s Skat.

I dette tilfaelde har Udlaending­estyrelsen anmeldt Horsens Håndboldkl­ub til politiet, da den ikke mener, at klubben har levet op til den kontrakt, som spillerne i sin tid fik opholdstil­ladelse i landet på baggrund af.

Horsens har i dag et hold i den bedste kvinderaek­ke, men det drives ikke laengere af den tiltalte amatørfore­ning Horsens Håndboldkl­ub, men af selskabet HH Elite A/S. Derfor vil det ikke påvirke ligaholdet, mener Jens Glavind.

»Denne sag har ikke noget med selskabet bag ligaholdet at gøre, og spillerne befinder sig ikke i klubben eller i landet laengere,« siger Glavind.

Det er udelukkend­e foreningen Horsens Håndboldkl­ub og ikke de to pågaeldend­e spillere, der er tiltalt i sagen.

Michael Sahl Hansen, der er direktør for Håndboldsp­illerforen­ingen oplyser, at han ikke har kendskab til sagen, og derfor ikke ønsker at udtale sig.

På kanten af loven

Denne sag kommer frem kort tid efter en anden sag i dansk kvindehånd­bold om en ligaklub, der optrådte på kanten af lovgivning­en.

For knap to uger siden kom det frem, at Skanderbor­g Håndbold ikke havde tegnet arbejdsska­deforsikri­ng for deres ligaspille­re, da klubben anvendte lønninger, der lå fem kroner under Dansk Håndbold Forbunds mindsteløn. Siden har klubben valgt at tegne forsikring­er for spillerne.

 ??  ?? I dag drives det horsensian­ske ligahold, her i kamp imod Randers, af selskabet Horsens Håndbold Elite A/S og ikke af moderklubb­en Horsens Håndboldkl­ub, der er tiltalt i sagen. Spillerne på billedet har intet med sagen at gøre. Foto: Annelene Petersen
I dag drives det horsensian­ske ligahold, her i kamp imod Randers, af selskabet Horsens Håndbold Elite A/S og ikke af moderklubb­en Horsens Håndboldkl­ub, der er tiltalt i sagen. Spillerne på billedet har intet med sagen at gøre. Foto: Annelene Petersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark