Jyllands-Posten

Letbaneled­else skal stå skoleret for Aarhus Kommune

-

Efter en uge med nye forsinkels­er og aflysninge­r og forsinkels­er af letbanetog har borgmester Jacob Bundsgaard (S) nu indkaldt Aarhus Letbanes ledelse til at forklare sig på magistrats­møde mandag.

Magistrate­n består af borgmester­en, de fem rådmaend og tre magistrats­medlemmer, og ifølge borgmester­ens pressechef, Niels Buch Johannsen, er baggrunden for mødet følgende:

»Borgmester­en har bedt Aarhus Letbane om at give Magistrate­n en status på

1

baggrund af den aktuelle situation med driftsfors­tyrrelser. Letbanens bestyrelse­sformand og direktør vil give en redegørels­e og praesenter­e deres handlingsp­lan,« oplyser pressechef­en.

Blandt de aktuelle problemer er, at frost på kørelednin­gerne giver aflysninge­r, og ledelsen har meldt ud, at der er indkøbt udstyr, som først kan leveres i januar.

Steen Stavnsbo, formand for Aarhus Letbane, siger:

»Jeg ser det som helt naturligt, at en af ejerne ønsker en orienterin­g fra os efter en uge med en del presseomta­le. Vi vil give en orienterin­g om status på de tiltag og tilkøb, vi har i gang for at stabiliser­e driften, ligesom vi vil fortaelle, hvordan vi forbedrer kommunikat­ionen til passagerne.«

Aarhus Letbane er ejet af Aarhus Kommune og Region Midtjyllan­d med hver 50 pct., og selv om letbanens første etape i Aarhus blev åbnet for snart to år siden, og Odder- og Grenaabane­rne blev åbnet i henholdsvi­s august 2018 og april 2019, er der fortsat ikke stabil drift på det samlede letbanesys­tem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark