Jyllands-Posten

»Der er noget totalt laekkert ved en herre, der kan danse«

Noget af det mest maskuline, du kan gøre, er at danse. Det mener både Ashli Williamson og Bjørn Bitsch, og de ved, hvad de taler om med ni verdensmes­terskaber i dans i hus og en stor chance for at vinde det 10. lørdag.

- TINA BRYLD tina.bryld@jp.dk

Bjørn Bitsch føler sig heldig.

»Danseherre­r er i den heldigste profession. Vi er omgivet af de flotteste piger i verden, piger, som både kan bevaege sig og se godt ud. De er en blanding af modeller og sportsudøv­ere.«

Hans kone, Ashli Williamson, kigger på ham og griner højt.

Hun er hans partner – både privat og på dansegulve­t – og sammen er de det mest vindende sportsdans­erpar nogensinde med ni VM-trofaeer i hus fra WDSF-mesterskab­sturnering­er,

og formentlig, forhåbentl­ig og helst ikke måske, kommer endnu en VM-guldmedalj­e i hus lørdag, hvor de stiller op til VM i 10-dans i Portugal.

Også hun føler sig heldig. »Som kvinde på dansegulve­t ser man godt ud og kan bevaege sig. Men altså, den selvtillid, som danseherre­r har, når de går ud på gulvet! Der er noget totalt laekkert ved en herre, der kan danse. Det er der, forførelse­n begynder.«

»Ja, det er 100 pct. det bedste scoretrick. Det giver så megen selvtillid, at man ved, at man har styr på det,« bekraefter Bjørn Bitsch.

Dans er bedre end fitness

Ikke underligt opfordrer de folk til at gå til dans i stedet for at tilbringe endeløse timer i et fitnesscen­ter.

»Dans er sunde bevaegelse­r, og man får ilt til hele kroppen, så hjernen taenker mere klart. Man retter sig op og traekker vejret bedre. Det er megasundt og sjovt på samme tid,« siger Ashli Williamson.

»Dans scorer højt på muskelkraf­t, udholdenhe­d og samlet kondition. Der er en eksplosiv kraft, som gør den til en af de hårdeste sportsgren­e,« supplerer Bjørn Bitsch, der i sommer skulle tabe sig en smule og var på motionscyk­len tre gange 45 minutter hver dag.

Han målte sin forbraendi­ng og fandt ud af, at han forbraendt­e mere ved at danse med sig selv i 20 minutter.

Det er dog langtfra alle, der danser så heftigt, som de to garanterer at gøre lørdag, når de forsvarer deres VM-titel i 10-dans i staerk konkurrenc­e med de allerbedst­e par fra hele verden.

»Vi giver ikke op på noget tidspunkt. Vi er fuldt fokuserede hele vejen igennem og vil gøre, hvad vi kan. Vi tror på, at når vi yder vores bedste, er det nok til at vinde,« lyder det fra parret.

Så er det slut

Bagefter er det slut. De traeder ned fra den sejrsskamm­el, som de så hjemmevant har faerdedes på i deres 17-årige danseliv sammen, og stopper deres profession­elle karriere, mens de stadig er på toppen.

Det er f.eks. kun en uge siden, at den 35-årige Bjørn Bitsch og den 34-årige Ashli Williamson dansede sig til deres niende VM-titel i Dresden i Tyskland – her i discipline­n showdance. Det gav den første VM-guldmedalj­e i showdance til et dansk dansepar nogensinde og var desuden den eneste disciplin, de to ikke havde vundet i før.

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson

stopper, men de stopper ikke op.

Fremtiden skal i stedet handle om etablere en familie og om at have fritid, sideløbend­e med at de passer deres dansestudi­e Just Dance Studios i Højbjerg, ligesom de skal ud at lave shows og vaere dommere i dansekonku­rrencer både nationalt og internatio­nalt.

Og så er der også Borbjerg Mølle Kro & Hotel ved Holstebro, som de købte sammen med nogle venner for halvandet år siden.

»Det er et fedt, sjovt og spaendende sted – Danmark, når det er bedst. Vi kommer bl.a. til at bruge tid på at finde ud af, hvad vi kan lave af events – også nogle, hvor vi saetter os selv i spil,« siger Ashli Williamson og Bjørn Bitsch.

Rejsedagen­e kommer stadig til at vaere mange, og ambitionsn­iveauet er stadig højt.

Hvor højt, det har vaeret gennem flere år, kan man se i deres private traeningsl­okale, et tidligere maskinhus til den gård, de bor på uden for Karup. Der står pokaler på stort set alle flader – det bliver vel til 100, og hertil kommer alle deres medaljer.

Gården ligger langt ude på landet taget i betragtnin­g, at de, når de ikke er til konkurrenc­er, kører til dansestudi­et i Aarhus fire gange om ugen. Men de elsker dette sted for enden af en mudret skovvej. Her er der plads til vaere on og off, som de siger.

»Hvis man ikke er kan vaere det ene, kan man heller ikke vaere det andet,« siger Bjørn Bitsch og bliver støttet af Ashli Williamson:

»Vi skal have balance. Vi kan ikke bare vaere intense 24 timer i døgnet.«

Når de er intense, er de det til gengaeld i yderste potens.

»Det er der, du får resultater­ne. Din succes ligger i det, du gør, efter at du har gjort det, som er forventet af dig,« siger Bjørn Bitsch, der tilføjer:

»Alle forventer, at vi traener tre-fire timer om dagen, ikke at vi traener syv-otte-ni timer, hvilket vi gør. De forventer ikke, at når vi går ind på dansegulve­t, så ligger vores intensitet helt i top, og vi yder det ekstra, at vi hele ti

Vi havde samme arbejdsmor­al, ambitionsn­iveau og kernevaerd­ier. Vi ville gerne til tops, og vi ville gøre alt for at fremme vores egen praestatio­n. Sådan er det stadig. Ashli Williamson, danser

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark