Jyllands-Posten

Her er en CVT-gearkasse, du godt kan leve med

Toyota Corolla fås med to forskellig­e benzinmoto­rer med hybrid. Den kraftigste er hurtig og stort set til at holde ud at lytte til dagen lang.

- JENS HØY biler@jp.dk

Det er med CVT-gear som med leverposte­j. Enten kan du lide det, eller også kan du ikke. For de knap så bilnørdede er det på sin plads at repetere, at CVT betyder continuous­ly variable transmissi­on. På dansk kan det oversaette­s til en ’’uendeligt variabel gearkasse’’.

I praksis betyder CVT, at din højre fod på speederen bestemmer, hvor mange omdrejning­er motoren arbejder med.

CVT lyder som en god løsning på en automatgea­rkasse, men vi er mange, der ikke bryder os om CVT, ganske enkelt fordi det giver et uharmonisk støjbilled­e af en motor, der går unaturligt mange omdrejning­er, når du accelerere­r mere end helt blødt.

Hos Toyota har man i bilgenerat­ion efter bilgenerat­ion forfinet systemet, og i Corolla med 2,0-liters motor er det til at leve med.

Årsagen skal findes i, at bilens elmotor (109 hk) er så tilpas kraftig, at man i stedet for benzinmoto­ren med højre fod i mange situatione­r kan nøjes med elektrisk drift andet end de første få meter, som det ellers typisk er brugbart i en hybridbil.

I Corolla med 2,0-liters motor er benzinmoto­ren samtidig så kraftig, at omdrejning­erne ved normale accelerati­oner stort set ikke høres. Det er godt nyt for os CVT-skeptikere.

Samtidig er modellen, som det er tilfaeldet med lillebror, ganske let at køre økonomisk, hvis man vel at maerke holder sig fra motorvejen, hvor man ikke har gavn af hybridtekn­ikken.

Hvis man synes, at en 2,0liters motor er i overkanten,

TOYOTA COROLLA 2,0 180 HK HYBRID H3 AUT. findes Corolla også med 1,8liters benzinmoto­r og et batteri på 72 hk. Her må du forvente noget mere CVT-lyd, men bilen er til gengaeld billigere. Faktisk hele 45.000 kr., for testbilen med H3-udstyr løber op i 322.990 kr.

Naesten en GTI

Med 180 hk i testbilens femdørs Corolla er der masser af power. Bilen er naesten en GTI, men opfører sig ganske civilisere­t.

Autopilote­n virker rigtig godt i de nye Toyota-modeller, men helt uforståeli­gt kan farten kun indstilles i plusminus 5 km/t.

Hvis du vil køre f.eks. 54 km/t. i byen på det digitale speedomete­r, skal du med speederen ramme 54 km/t. og så trykke ’’set’’.

Stort set alle andre biler med adaptiv fartpilot har en knap, hvor farten kan reguleres op og ned i et interval på 5 km/t. og 1 km/t.

En anden irriterend­e svipser er bilens bakkamera, Skaermen er stor og tydelig, men skal du have p-sensor, der bipper, når du er taet på ved en parkering, skal du vaelge en Corolla T4 eller H4 i udstyrsniv­eau.

Pris: 322.990 kr. Forbrug: 20,4 km/l CO2 per km: 110 g Hk: 180 Nm: 190 0-100 km/t.: 7,9 sek. Topfart: 180 km/t. Anhaengerv­aegt: 750 kg Mål: L: 437 cm, B: 179 cm, H: 144 cm

Småt med pladsen

Sensorerne kan dog eftermonte­res, men det løber samlet op i 8.785 kr. for foran og bagpå, oplyser Toyota Danmark.

Langt de fleste kunder til

Et nydeligt design og en kraftig elmotor gør Toyota Corolla hybrid med 180 hk til en ganske sportslig bil. Fotos: Jens Høy

 ??  ??
 ??  ?? Ulempen ved denne variant er en merpris på 45.000 kr. og et meget lille bagagerum.
Ulempen ved denne variant er en merpris på 45.000 kr. og et meget lille bagagerum.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark