Jyllands-Posten

Lokalbrag i årets sidste kamp: Fremadtrae­ner håber på at runde speciel milepael

De to Aarhus-mandskaber i 2. divisions Pulje 2 ligger begge i den sjove ende af tabellen. Lørdag eftermidda­g tørner de sammen i et lokalopgør, der er døbt »slaget om Aarhus«. På Riisvangen Stadion håber man på at runde 1.000 tilskuere på laegterne.

- ANDERS FUNDER sport@jp.dk

På årets sidste kampdag i 2. division tørner Aarhus Fremad og Brabrand IF lørdag eftermidda­g sammen på Riisvangen Stadion i et sandt lokalbrag, der på sociale medier er blevet kaldt »slaget om Aarhus«.

Fremad-holdet ligger solidt placeret som nummer et i tabellen med seks point ned til Brabrand på fjerdeplad­sen. Der er med andre ord tre vigtige point på spil i jagten på det forjaetted­e land: 1. division.

Med både en dramatisk sejr i pokalturne­ringen og sågar også én i 2. division over Aarhus Fremad er det Brabrand, der indtil nu har haft den interne håneret i striden om den lokale dominans på grønsvaere­n – hvis man da tager storebror AGF ud af ligningen.

Med den saedvanlig­e gratis entré, de kølige gin og tonics og nu også lutter kendte Aarhus-slagere på anlaegget har hjemmehold­et dermed sat alle sejl til i bestraebel­serne på at lokke ambitiøse 1.000 tilskuere på Riisvangen til det »efterhånde­n legendaris­ke opgør«, lyder det som en del af salgs-pitchen.

»Vi hakker i motoren«

Brabrand dukker op på Riisvangen med to nederlag i bagagen: Senest ved en »kollektiv offday« på eget kunstgraes­taeppe i et andet lokalbrag mod VSK Aarhus.

Her var begge målmand i truppen endda ramt af skader, så en gammel kending hjemvendt fra Spanien – i skikkelse af sidste saesons sikre sidste skanse Henrik Lindhard – i al hast måtte traede til.

Brabrands cheftraene­r, Tom Søjberg, erkender, at hans mandskab »i øjeblikket mangler momentum«:

»Vi hakker lidt i motoren. Vi har slet ikke shinet på det sidste, og vi har haft lidt problemer med at få vores spil til at køre. Vi er ramt lige i øjeblikket,« indleder Tom Søjberg i dramatiske vendinger.

»Men vi må se, om vi kan drille Aarhus Fremad. De ligger nummer ét, og det må vaere den helt store motivation­sfaktor for os. Mon ikke vi kan få gravet noget frem der.«

»Historisk set har vi vaeret gode til på dagen at lave et godt resultat mod Aarhus Fremad. Det håber jeg også, vi kan lørdag. At vi på dagen kan skrue os op og levere det ekstra! Fremad er blevet et rigtig staerkt hold og ligger nummer ét på den bekostning, men vi har vaeret gode til også at kunne skrue os op til de kampe og levere en rigtig god praestatio­n,« siger Brabrand-traeneren.

Han godkender en »acceptabel« fjerdeplad­s indtil videre i saesonen, taget i betragtnin­g at mandskabet mistede et par vitale kraefter i truppen indledning­svist:

»Vi kom godt fra start, men mistede nogle dygtige spillere. Blandt andet vores anfører, Jacob Linnet (til AC Horsens, red.), vores stopper til FC Fredericia og vores målmand Henrik Lindhard til Spanien. Det har vaeret turbulent. Erfarne og toneangive­nde spillere, som har haft en enorm indvirknin­g på vores kultur, og som man ikke bare erstatter henover natten. Resultatma­essigt har det derfor vippet en smule – det er fuldt forventeli­gt,« siger Tom Søjberg.

»Bliver knald på«

På Riisvangen drømmer de om, at den aarhusians­ke fodboldfeb­er fortsaette­r i årets sidste kamp trods den sitrende novemberku­lde, der så småt har gjort sit indtog.

Aarhus Fremads cheftraene­r, Morten Mølkjaer, håber på, at klubben kan runde 1.000 mand på laegterne, da det ville vaere en »speciel milepael«.

Han ser frem til lørdagens lokalopgør med spaending. En kamp, hvor der bliver »knald på«:

»Det bliver en rigtig sjov kamp. Det er fedt, at der venter et lokalopgør som rosinen i pølseenden på efterårssa­esonen. Sidste år havde vi et godt tag på Brabrand i tre kampe, og i år har de haft et godt tag på os. Men det har vaeret nogle lige kampe,« understreg­er Morten Mølkjaer, der fuldt og fast tror på, at Fremad kan traekke sig sejrrigt ud af opgøret på Riisvangen.

Skal cheftraene­ren gøre status halvvejs, er »saesonen mere end godkendt«, og uundgåelig­t gør han sig derfor også tanker om en mulig billet til 1. division:

»Selvfølgel­ig er det muligt. Men vi ved også godt, at der ligger et hold (Helsingør, red.) ovre i den anden pulje, som er godt kørende. For os handler det om at blive ved med at bygge på og udvikle vores klub – både på og uden for banen – så vi kan vaere så klar som muligt, hvis vi er så dygtige, at vi i maj stadig er taet på. Selvfølgel­ig går vi efter det,« slutter Morten Mølkjaer.

Historisk set har vi vaeret gode til på dagen at lave et godt resultat mod Aarhus Fremad. Det håber jeg også, vi kan lørdag. Tom Søjberg, cheftraene­r Brabrand IF

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark