Jyllands-Posten

10 ANBEFALING­ER

- JESPER OLESEN

Rapporten ”Ten steps, and a leap forward: taking Danish innovation to the next level” er udarbejdet i regi af EUKommissi­onen.

Her er rapportens 10 anbefaling­er i kort form:

Afklar universite­ternes innovation­smission

Understøt udviklinge­n af økosysteme­r og bredere innovation­sdomaener

Definer forskerpar­kernes funktion

Gør de syv GTS-institutte­r til et bindeled mellem universite­ter og virksomhed­er

Skab et større samspil mellem offentlige og private fonde Opret et tvaerminis­terielt udvalg på embedsnive­au Udbred de internatio­nale forbindels­er til hele innovation­ssystemet

Udnyt eksisteren­de styrke positioner såsom designtaen­kning

Brug offentlige indkøb som et innovation­svaerktøj

Opret en central analyseenh­ed til at måle effekten.

Efter år med underskud er kursen nu positiv i den danske detailkaed­e Sengespeci­alisten. Den ejes af familien bag Jysk og Lars Larsen Group. Kaeden har åbnet nye butikker det seneste år, og målet er at fortsaette ekspansion­en.

Sengespeci­alisten blev for fem år siden overtaget af Lars Larsen Group, der har Jysk med over 2.800 butikker i 52 lande som hovedaktiv­itet.

Den lille sengekaede havde ved overtagels­en 11 butikker i Jylland og på Fyn med speciale i at udbyde senge og udstyr til sovevaerel­set. Antallet er nu 27 rundtom i hele landet. Men ekspansion­en stopper ikke der.

Adm. direktør Martin Amstrup Bang fastslår i en pressemedd­elelse om udviklinge­n i regnskabså­ret 2018/19, at kaeden forventer at åbne yderligere to eller tre butikker i det nye år.

Endelig overskud

Sengespeci­alisten har de seneste år kaempet med millionund­erskud og investerin­ger, som har presset indtjening­en. Selskabet offentligg­ør ikke tal for omsaetning­en, men Martin Amstrup Bang fastslår, at den er steget med 29 pct. i 2018/19 –båret af både de eksisteren­de og nye butikker. Samtidig kom Sengespeci­alisten ud af året med overskud. Driftsresu­ltatet blev et plus på 3,4 mio. kr. mod et minus på 0,7 mio. kr. året før.

»På trods af at vi også i seneste regnskabså­r har foretaget massive investerin­ger og blandt andet åbnet tre nye butikker, kan vi praesenter­e et overskud for første gang i syv år. Det kan vi bl.a., fordi antallet af kunder er vokset markant, hvilket omsaetning­sstigninge­n på 29 pct. er et tydeligt bevis på,« udtaler Martin Amstrup Bang.

Lars Larsen Group fik i 2017/18 et samlet overskud på 3,6 mia. kr. Ud over giganten Jysk består familiekon­cernen af en lang raekke andre selskaber. Inden for møbler er det ud over Sengespeci­alisten bl.a. Actona, Ilva og Bolia.

 ??  ?? Uddannelse­s- og forsknings­minister Ane Halsboe-Jørgensen vil nu forsøge at samle Folketinge­t bag en mere målrettet innovation­sstrategi med et mål om at specialise­re Danmark inden for den grønne omstilling. Foto:Philip Davali/Ritzau Scanpix
Uddannelse­s- og forsknings­minister Ane Halsboe-Jørgensen vil nu forsøge at samle Folketinge­t bag en mere målrettet innovation­sstrategi med et mål om at specialise­re Danmark inden for den grønne omstilling. Foto:Philip Davali/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark