Jyllands-Posten

Gevinsthje­mtagning i Ambu stoppede eliteaktie­rnes rekordridt

-

To handelsdag­e på stribe med rekorder for C25-indekset blev torsdag afløst af et let tilbagefal­d.

Fremgang til bryggeriet Royal Unibrew oven på et paent regnskab for 3. kvartal sent onsdag og en olieinduce­ret stigning til Maersk Drilling var dermed ikke nok til at holde begejstrin­gen oppe.

I den anden ende af skalaen blev der nemlig hevet gevinst ud af Ambu igen efter onsdagens massive kurshop, og generelt var der gennem torsdagen overvaegt af faldende aktier i eliteindek­set.

Med til at traekke humøret ned generelt set var svage nøgletal fra Kina fra morgenstun­den, hvor både industripr­oduktionen og detailsalg­et viste sig skuffende i oktober.

»Vi er lidt nede. Det haenger måske sammen med nogle lidt sløje nøgletal fra Kina fra morgenstun­den. Det gav en småsur åbning, og det har holdt ved,« siger Martin Munk, der er seniorakti­erådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Samlet set faldt C25-indekset med 0,38 pct. til 1.200,51. Dermed noterede indekset sig sit naesthøjes­te lukkenivea­u nogensinde.

Royal Unibrew steg 2,4 pct. til 583 kr., efter at bryggeriet sent onsdag kunne melde om fremgang i både salget og indtjening­en i 3. kvartal, hvor sommervejr­et ellers slet ikke var så godt, som tilfaeldet var i samme periode sidste år.

Unibrew omsatte for 2.114 mio. kr. i juli, august og september mod et salg på 2106 mio. kr. i den tilsvarend­e periode af 2018, mens driftsover­skuddet før renter og skat steg til 492 mio. kr. fra 451 mio. kr. For hele året ser Unibrew nu omsaetning­en og driftsresu­ltatet ramme i toppen af de tidligere udmeldte intervalle­r på henholdsvi­s 7.575-7.650 mio. kr. og 1.440-1.465 mio. kr.

Helt øverst i C25 endte Maersk Drilling med en fremgang på 3,3 pct. til 413,60 kr. Det hang blandt andet sammen med paent stigende oliepriser.

Torsdagens højdepunkt­er fra regnskabsf­ronten kom fra Nilfisk og

Scandinavi­an Tobacco Group (STG). Førstnaevn­te endte efter sine tal for 3. kvartal uaendret i 125 kr. efter at have ligget lavere det meste af dagen. Regnskabet viste en negativ organisk vaekst på 6,8 pct. og generel tilbagegan­g i alle hovedtalle­ne. For hele året blev de forventnin­ger, der blev nedjustere­t i midten af oktober, fastholdt.

STG i bakgear

STG bakkede med 5,9 pct. til 78 kr. efter et regnskab for 3. kvartal, der ligeledes viste fald i alle hovedtal undtagen driftsresu­ltatet før saerlige poster, som steg til 446 mio. kr. fra 398 mio. kr. i 3. kvartal sidste år.

Solar faldt desuden med 7,7 pct. til 277 kr. Det skete, efter at storaktion­aeren Chr. Augustinus Fabrikker solgte 600.000 aktier i selskabet for 270 kr. stykket - svarende til en rabat på 10 pct. i forhold til lukkekurse­n onsdag. Aktieposte­n svarer til 8,2 pct. af den samlede aktiekapit­al og 3,9 pct. af stemmerett­ighederne i Solar.

I forbindels­e med salget har Chr. Augustinus Fabrikker aftalt en lockup periode på 90 dage for storaktion­aerens resterende beholdning af Solar-aktier.

Tilbage i C25-regi blev der hevet gevinster hjem i Ambu-aktien, som efter medicosels­kabets regnskab for 4. kvartal 2018/19 blev sendt op med 25,3 pct. Efter regnskabet har flere børshuse - herunder ABG, Nordea og DNB - løftet deres kursmål for Ambu. Ambu-aktien faldt torsdag med 2,5 pct. til 122,80 kr.

ISS faldt med 1,2 pct. til 152,30 kr., efter at Handelsban­ken saenkede sin anbefaling af den aktie til hold fra køb, og samtidig blev kursmålet skåret til 170 kr. fra 228 kr.

Ud på eftermidda­gen luftede også Zealand Pharma regnskabst­al for 3. kvartal. Aktien steg med 4,9 pct. til 225 kr. og er nu steget med samlet 173,1 pct. i 2019.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark