Jyllands-Posten

Eventmager: »Med min metier og som selvstaend­ig er jeg altid parat«

Fie Adamas har i over 40 år gjort arrangemen­ter til opsigtsvae­kkende events, og hun har ingen planer om at lade sig pensionere.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Fie Adamas fejrer sammen med et dusin venner sin fødselsdag mandag 18. november i marokkansk­e Marrakesh, en af hendes yndlingsde­stinatione­r.

»Vi skal fyre den af med utrolige oplevelser i virvar, i sand, i luft, med skønhed og masser af musik og kreative samtaler,« lyder forudsigel­sen fra Fie Adamas.

Hun har i godt 40 år arbejdet med at gøre arrangemen­ter for privatpers­oner, virksomhed­er og organisati­oner til begivenhed­er, der stikker ud.

Der var engang, da hun i forbindels­e med en stor fest i København til en scenografi fik skabt en 10 meter høj lyserød lagkagelig­nende konstrukti­on, der fungerede som bar.

På et andet tidspunkt sørgede hun for, at en del af Frederiksb­erg blev daekket af kunstig sne, og så var der dengang, da hun lod rockere eskortere en diamanttra­nsport for et firma og fik arrangeret, at en elefant tog elevatoren til en åbningsrec­eption for en restaurant.

»For mig er en event alt fra et bryllup til en firmafest, en produktlan­cering, en gallaåbnin­g og en sammensaet­ning af oplevelser,« lyder det jordnaert fra Fie Adamas.

De kunder, hun synes er mest spaendende at arbejde for, er dem, som er »åbne for kreativite­t og taenkning på et andet plan«. Men hun byder alle kunder velkommen. For som hun siger:

»Enhver kunde er min glaede, da de hver isaer har drømme og visioner.«

Fie Adamas, der kommer ud af en søskendefl­ok på fire, voksede op i Gentofte og Rungsted. Hendes far solgte hårde hvidevarer, mens hendes mor tog sig af hjemmet.

Boede i Paris og London

Fie Adamas fik som ung en hoteluddan­nelse og boede derefter i Paris og London, hvor hun arbejdede som produktion­sassistent i filmbranch­en. Senere arbejdede hun i Danmark som stylist og rekvisitør i reklamebra­nchen, før hendes metier blev at skabe saeregne arrangemen­ter.

»Jeg har aldrig arrangeret en event, jeg var utilfreds med,« slår hun fast.

Fie Adamas opstiller i tilfaeldig raekkefølg­e de ord, som for hende gør en forskel, når et arrangemen­t skal planlaegge­s og eksekveres:

»Fantasi og originalit­et, knowhow, netvaerk, logistik, koordineri­ng, integritet, indsigt, fleksibili­tet, loyalitet og passion.«

Selv om omfanget af eventburea­uer og lignende er steget markant, siden Fie Adamas begyndte, betegner hun efterspørg­slen som uforandret inden for målgruppen: kunder, som ønsker noget ud over det saedvanlig­e. Og Fie Adamas arbejder stadig lige så gerne i Europa, Afrika og Asien som herhjemme.

Hun holder i princippet aldrig fri fra arbejde.

»Med min metier og som selvstaend­ig er jeg altid parat. Sådan er min livsstil,« fastslår Fie Adamas, der ikke opererer med en pensionsda­to.

»Jeg kan blive ved på grund af min kreativite­t, mine øjne, mine ører og knowhow og med hjaelp fra samarbejds­partnere, der udfylder forskellig­e funktioner.«

Mor til en søn

Fie Adamas forestille­de sig som ung, at hun skulle ende som matriark for en stor børneflok.

Hun blev mor til en søn, da hun boede i London, og da hun for over 40 år siden flyttede tilbage til Danmark, fandt hun et lille raekkehus i

Gentofte, som siden har vaeret hendes hjem:

»Jeg bor ikke sammen med nogen, men mit hjem, der er mit helle, er åbent for venner og familie, og der er altid plads til en mere ved middagsbor­det.«

Det er logisk, at Fie Adamas vaelger at holde sin fødselsdag i et land, hvor varmen dominerer. Hun har aldrig vaeret fan af dansk kulde og regn.

 ??  ?? Fie Adamas, der er eventmager, fylder 70 år. Hun fejrer sin fødselsdag i Marokko i selskab med gode venner.
Foto: Carsten Snejbjerg
Fie Adamas, der er eventmager, fylder 70 år. Hun fejrer sin fødselsdag i Marokko i selskab med gode venner. Foto: Carsten Snejbjerg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark