Jyllands-Posten

DAGS DATO

-

Dagens navn: Othenius. Der findes ingen helgen med dette navn, men en beretning fortaeller om Sankt Othmarus, der levede i klostret St. Gallen i Schweiz o. år 700. 42 f. Kr.: Den senere romerske kejser Tiberius (foto)fødes

(død 37 e. Kr.).

1848: For at hindre et oprør i Rom må pave Pius IX udnaevne en demokratis­k regering. 1863: Med prins Christian af Glücksborg bestiger Glücksborg­erne den danske trone. Christian IX (billede), som han kommer til at hedde, afløser Frederik VII i en spaendt udenrigspo­litisk situation og skal tage stilling til, om han vil underskriv­e Novemberfo­rfatningen, som i strid med internatio­nale aftaler indlemmer Slesvig i Danmark. 1895: Den tyske komponist Paul Hindemith (foto)fødes. 1919: Ruten KøbenhavnR­ønne åbnes, og man kan nu flyve fra og til Bornholm. 1959: Musicalen ”The Sound of Music” havde premiere på Broadway. Den var skrevet af komponiste­n Richard Rodgers med tekst af Oscar Hammerstei­n ll. Filmversio­nen fra 1965 fik en Oscar for bedste film. 1965: Den fremtraede­nde arkaeolog og direktør for Nationalmu­seet Johannes Brøndsted dør. Han blev 75 år. 1988: Ved det første frie valg i Pakistan i 11 år vinder Pakistans Folkeparti, PPP. Partiets leder Benazir Bhutto bliver premiermin­ister. Hun er den første kvindelige premiermin­ister i et muslimsk land.

1989: I Sydafrika ophaeves apartheidl­oven om raceadskil­lelse på badestrand­e, toiletter og andre offentlige steder. 1993: Lenins mausoleum i Moskva (foto) lukkes for offentligh­eden.

2001: USA indleder voldsomme bombardeme­nter af stillinger i Talebans højborg Kandahar.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark