Jyllands-Posten

Ishockeysp­iller dømt: Loven gaelder også på isen

Graensen for, hvad der kan siges at vaere en del af spillet, blev overskrede­t, lød begrundels­en for voldsdom.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Det var vold og ikke en del af spillet, da den 23-årige Kristian Jensen fra Frederiksh­avn White Hawks under en kamp mod Odense Bulldogs i september slog den 18årige Lucas Bjerre Rasmussen i hovedet.

Det afgjorde Retten i Hjørring fredag. Kristian Jensen blev idømt en betinget faengselsd­om på 20 dage.

Retten lagde i dommen vaegt på, at graensen for, hvad der kan siges at vaere en del af spillet, blev overskrede­t, da Kristian Jensen slog Lucas Bjerre Rasmussen i hovedet, efter at han var faldet til jorden, og hjelmen var faldt af. Overfaldet resultered­e i, at Lucas Bjerre Rasmussen slog hovedet i isen og dermed fik et brud ved øjet, hjerneryst­else og blodspraen­gning i det ene øje.

Skal give beskyttels­e

Kristian Jensen har allerede fået en karantaene på 17 spilledage for overfaldet. Men sådan en voldsom haendelse kan ikke alene afhandles internt i sporten, lød det fra dommeren.

»Retsordene­n skal give beskyttels­e ved siden af ishockeysy­stemet,« sagde dommer Jeanette Thørholm Andersen ifølge Ritzau.

Dermed fulgte hun anklageren­s syn på sagen. Han kaldte det for et overfald.

»Hvis dette er en del af ishockey, tror jeg, at mange mødre vil holde deres drenge tilbage fra sporten,« sagde anklager Torben Kauffmann Sørensen fra Nordjyllan­ds Politi.

Vil ikke udtale sig

Den forholdsvi­s milde straf skyldes, at volden blev begået i en sportsgren, som er praeget af fysiske konfrontat­ioner. Det har desuden også spillet ind, at Kristian Jensen befandt sig i en ophidset sindsstemn­ing, da han gik løs på Lucas Bjerre Rasmussen, fordi denne kort forinden havde givet Jensen en såkaldt crosscheck­ing i ryggen.

Kristian Jensen ønskede ikke at udtale sig efter sagen, hvor han også blev dømt til at betale 5.740 kr. i erstatning. Han har nu 14 dage til at overveje, om dommen skal ankes.

Lucas Bjerre Rasmussen har endnu ikke fået comeback, naesten to måneder efter at han blev slået bevidstløs.

Ikke overrasket

Sagen har fået meget opmaerksom­hed, da det er yderst sjaeldent, at begivenhed­er under en sportskamp fører til retssager. Dommen overrasker dog ikke Morten Mølholm, der er direktør for Danmarks Idraetsfor­bund.

»Selvfølgel­ig er der ting, der går ud over, hvad man kan henvise til, der foregår inden for idraettens egne rammer,« siger Morten Mølholm.

Dommen vil ikke aendre noget i forhold til eliteishoc­key, vurderer sportsjuri­sten Jens Bertel Rasmussen.

»Den her opførsel var usaedvanli­g og eksorbitan­t. Det var langt over stregen. Jeg er sikker på, at ishockeysp­illerne vil fortsaette med at skubbe og tjatte til hinanden med handskerne på, som vi har set det indtil nu,« siger Jens Bertel Rasmussen.

Hvis dette er en del af ishockey, tror jeg, at mange mødre vil holde deres drenge tilbage fra sporten. Torben Kauffmann Sørensen, anklager ved Nordjyllan­ds Politi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark