Jyllands-Posten

Maersk-topchef efter succesregn­skab: »Vi er ikke der, hvor vi skal vaere«

På trods af et positivt kvartalsre­gnskab fra A.P. Møller-Maersk mener adm. direktør Søren Skou, at rederigiga­nten ikke er nået i mål.

- RASMUS BENDTSEN LEONORA BECK rasmus.bendtsen@finans.dk leonora.beck@finans.dk

Selv om A.P. Møller-Maersk fredag morgen har leveret et kvartalsre­gnskab med flere positive elementer, er det ikke en Maersk-topchef, der har armene over hovedet i lutter begejstrin­g. For ifølge Søren Skou, adm. direktør i A.P. Møller-Maersk, halter rederiog logistikgi­ganten stadig efter på et vigtigt område.

»Vi er ikke der, hvor vi skal vaere. Vi leverer et afkast på den investered­e kapital på 6,4 pct. i 3. kvartal, men vi har et mål om at vaere på 7,5 pct. over hele året,« oplyste Søren Skou efter fredagens regnskab for 3. kvartal.

På trods af tidslen i et ellers paent regnskab ser Søren Skou generelt positivt på sundhedsti­lstanden i A.P. Møller-Maersk.

»Vores terminalfo­rretning går virkelig godt. Vi har også rigtig fin fremdrift på vores logistik og service. Vi genererer massevis af cash, og vores gaeld falder. Da vi købte Hamburg Süd, havde vi noget over 20 mia. dollars i gaeld, og nu er vi nede på 12 mia. dollars. Det giver os flere frihedsgra­der,« siger han.

Fredagens kvartalsre­gnskab indeholdt ikke de store overraskel­ser, da Maersk allerede i oktober var ude med en opjusterin­g i forhold til forventnin­gerne til året som helhed. Meddelelse­n var dengang, at koncernen nu venter et driftsover­skud før af- og nedskrivni­nger (ebitda) i intervalle­t 5,4-5,8 mia. dollars, hvor Maersks estimat tidligere lød på 5 mia. dollars.

AEndringer på vej

Kvartalsre­gnskabet afslører desuden, at de forskellig­e forretning­sben i Maersk er i fremdrift – både containerf­ragten, logistikfo­rretningen, havneforre­tningen og fremstilli­ngsforretn­ingen tjener mere på driften end i samme kvartal sidste år.

Samtidig løfter Søren Skou sløret for, at der kan vaere aendringer på vej i toppen af den danske rederigiga­nt.

Driftsdire­ktør Søren Toft meddelte i sidste uge, at han havde fundet et nyt, endnu ikke offentligg­jort arbejde uden for Maersk, og det efterlader en tom stol i direktione­n. Shippingwa­tch fortaeller dog på baggrund af anonyme kilder, at det er topchefpos­ten MSC.

Ifølge Søren Skou vil Maersk nu bruge den naeste tid på at overveje, hvad der skal ske med posten som driftsdire­ktør.

»Jeg benytter lejlighede­n til at overveje, hvad vi skal gøre. Vi har massevis af gode kandidater til det job, men vi kan også overveje at lave om på strukturen,« siger han.

På Københavns Fondsbørs sluttede B-aktien i Maersk fredag i 9.570 kr. - en stigning på 5,8 pct. hos konkurrent­en

 ??  ?? A.P. Møller-Maersk havde et afkast af den investered­e kapital på 6,4 pct. i 3. kvartal, men ambitionen er at nå op på 7,5 pct. på årsbasis. »Så vi er kun omkring halvvejs på den tur, oplyste Maersk-chefen, Søren Skou, efter fredagens regnskab. Foto: Niels Christian Vilmann/ Ritzau Scanpix.
A.P. Møller-Maersk havde et afkast af den investered­e kapital på 6,4 pct. i 3. kvartal, men ambitionen er at nå op på 7,5 pct. på årsbasis. »Så vi er kun omkring halvvejs på den tur, oplyste Maersk-chefen, Søren Skou, efter fredagens regnskab. Foto: Niels Christian Vilmann/ Ritzau Scanpix.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark