Jyllands-Posten

Brobizz og brunsviger: Ejendomsma­eglere saetter turbo på Udkantsdan­mark

Der skal utradition­elle metoder til for at saelge boliger i de helt små samfund.

- LARS NIELSEN lars.nielsen@finans.dk

Bredbånd,

Alle kneb gaelder, når ejendomsma­eglerne skal saelge boliger i de små samfund. Der er markedet stadig trykket, og flere steder er priserne faldet siden 2010.

Boligmarke­det har det godt, men ikke så godt i de små samfund, og udviklinge­n er svaer at vende. Søgningen mod de større byer er markant, og det er ikke kun København, men også relativt store provinsbye­r.

Tendensen kaldes urbaniseri­ng – altså at folk søger mod byerne – og at den er svaer at vende, er ejendomsma­eglerne enige om.

Derfor har de taendt turboen for at saelge i de små samfund. Og det virker.

En af dem er Home-maegler fra Vestfyn Arne Blomstrøm. Han har butikker i Assens og Ejby.

»Det er altså muligt at vende strømmen engang imellem. Hjemmearbe­jdspladser bliver mere og mere brugte, og mange finder ud af, at de brobizz, brunsviger. ikke vil betale så meget for at bo. Man får meget for 1 eller 2 mio. kr. hernede.«

Han har bevaebnet med brunsviger, prisvinden­de romkugler og økologiske aebler flere gange taget turen til København for at finde nye kunder. Arne Blomstrøm har haft midlertidi­gt kontor i Home-butikken på Højbro Plads og vaeret på messer.

Og det har givet pote. Det blev til tre handler i september og formentlig to mere i denne måned.

»Der er bl.a. tale om et aeldre par fra Nordsjaell­and, der har købt et dejligt hus hernede for 1,5 mio. kr. I Nordsjaell­and ville det naermest vaere det dobbelte,« mener han.

En af de ting, han slår på, er, at der ikke er langt til arbejdspla­dserne rundt om i landet, selv om man bor på Vestfyn.

»Det tager ikke lang tid at køre til Fredericia, Vejle eller Kolding herfra. Dybest set kan man bo her og arbejde i København. Det tager kun godt en time i bil, hvis man vel at maerke undgår myldretide­n.«

Succes med nye kunder

Også andre ejendomsma­eglerkaede­r har haft succes med at tiltraekke nye kundegrupp­er. EDC har således solgt flere billige boliger til polakker, rumaenere og folk fra de baltiske lande, der arbejder i Danmark.

»Vi har gjort en indsats for at tiltraekke købere, der ikke tidligere har vaeret på ejerboligm­arkedet. Der er tale om østeuropae­ere, der er i Danmark typisk i landbruget eller i et håndvaerks­fag,« siger kommunikat­ionschef i EDC Jan Nordmann.

Hos Nybolig Maegler bruger man i høj grad digitale lokkemidle­r.

»Men det er også vigtigt, at maegleren bruger sit netvaerk og sine evner til overbevise­nde at saelge historien om boligen og den by, den ligger i,« forklarer Thomas Hovgaard, der er kommunikat­ionschef i Nykredit Maegler.

En af ejendomsma­eglernes opgaver er også at få saelgerne til at saette en realistisk pris fra starten, understreg­er Signe Poulsen, der er kommunikat­ionsansvar­lig i Danbolig.

»Det kan lyde lidt kedeligt og snusfornuf­tigt, men en af vores klare anbefaling­er er at saette en realistisk udbudspris. I en periode med stigende priser mange steder i landet kan det vaere fristende at give udbudspris­en et ekstra nøk opad, men en for høj pris kan ende med at give bagslag og resultere i prisjuster­inger undervejs i salgsforlø­bet og laengere salgstid,« fastslår Signe Poulsen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark