Jyllands-Posten

Hvor går graensen for skattefri julegaver til medarbejde­re?

-

Spørgsmål:

Hej Tommy

Kan du oplyse, hvor store gaver jeg kan give mine to medarbejde­re skattefrit?

Jeg ved, at der er regler om skattefri gaver, men er ikke helt klar over, hvor stort beløbet er.

PP

Svar:

Reglerne om beskatning af julegaver til medarbejde­re er en smule kringlede og beskrives i Skats egen vejledning, som følger:

Goder, herunder julegaver i form af naturalier, beskattes kun, hvis den samlede vaerdi af disse goder fra en eller flere arbejdsgiv­ere m.v. overstiger et indekseret grundbeløb, som i 2019 er på 1.200 kr.

Hvis den samlede vaerdi af de personaleg­oderne overstiger beløbsgrae­nsen på 1.200 kr., bliver medarbejde­ren beskattet af vaerdien af alle goderne og altså ikke kun af det overskyden­de beløb.

For julegaver – det vil sige årlige gaver i form af naturalier i anledning af jul eller nytår – gaelder der dog det saerlige, at vaerdien af julegaver altid taeller med i vurderinge­n af, om beløbsgrae­nsen på 1.200 kr. er overskrede­t, men julegaver på maksimum 800 kr. bliver ikke beskattet, uanset om den ansatte i løbet af året har modtaget goder, herunder julegaver, til en samlet vaerdi over 1.200 kr.

Det betyder, at er beløbsgrae­nsen overskrede­t, bliver de andre smågoder beskattet med det fulde beløb, mens julegaven til en vaerdi af maksimum 800 kr. ikke beskattes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark