Jyllands-Posten

AARHUS SYMPOSIUM

-

De er blandt landets travleste og mest højtprofil­erede topchefer med et taetpakket dagsprogra­m, hyppige udlandsrej­ser og sparsom fritid.

Alligevel hiver de en halv eller en hel dag ud af kalenderen for at møde nogle hundrede studerende på Aarhus Universite­t en regnfuld dag i november.

I år var det nutidens topledere som André Rogaczewsk­i fra Netcompany, Henrik Andersen fra Vestas, Nana Bule fra Microsoft, Susanne Mørch Koch fra Danske Spil, Christian Stadil fra Hummel og Thornico, Finn Poulsen fra Bestseller og Kasper Holten fra Det Kongelige Teater, der havde valgt at prioritere mødet med fremtidens ledere fra Aarhus Universite­t.

Rammen var Aarhus Symposium, og årets emne var kreativite­t. Symposiet er udelukkend­e planlagt og gennemført af en organisati­onskomité bestående af mere end 30 studerende på Aarhus Universite­t. Alt arbejde er frivilligt, og år efter år er det lykkedes at tiltraekke nogle af erhvervsli­vets koryfaeer.

De møder op både for deres egen skyld og af hensyn til det selskab, de repraesent­erer.

Hør blot, hvorfor André Rogaczewsk­i lige netop har sagt ja til mødet med de unge på Aarhus Symposium.

»For mig er det en stor inspiratio­n at få indblik i, hvad de unge taenker, hvordan deres verdensopf­attelse er, og hvilke kompetence­r de har. De er vores fremtidige råstof, og det er vigtigt at vaere taet på, for der sker så meget med de unge i disse år. De er meget mere samfundsbe­vidste og entreprena­nte end for få år siden,« siger André Rogaczewsk­i.

Som adm. direktør i Netcompany er han også til stede for at repraesent­ere selskabet, som hvert år ansaetter flere hundrede studerende. 8 af 10 medarbejde­re hentes direkte fra uddannelse­n, og det er helt bevidst.

Foryngelse­skur

»Lige fra begyndelse­n for 19 år siden valgte vi at investere i unge mennesker frem for mere erfarne medarbejde­re med vaner og rutiner. Det sikrer, at vi kan løse opgaverne med den hastighed og fleksibili­tet, som vi ønsker. Samtidig er det de unge, som skal hjaelpe os til at blive bedre. De laerer hurtigere, er fyldt med idéer og har masser af ambitioner. Virksomhed­en får hele tiden tilført nyt blod, så vi gennemgår fortløbend­e en foryngelse­skur. Det er det, der får mig til at stå op om morgenen,« siger André Rogaczewsk­i.

Han tilføjer, at Aarhus Symposium skiller sig ud ved at have et spaendende program med et aegte formål i mødet mellem nutidens og fremtidens ledere.

»Det her arrangemen­t er velforbere­dt og

Aarhus Symposium er siden 2011 blevet holdt den første fredag i november på Aarhus Universite­t.

Aarhus Symposium er en nonprofito­rganisatio­n.

Det er studerende ved Aarhus BSS, der står for hele arrangemen­tet.

To ph.d.-studerende, Jens Friis Andersen og Kasper Vinther Olesen, stod bag det oprindelig­e initiativ. De sidder stadig i bestyrelse­n for Aarhus Symposium.

Målet med symposiet er at skabe forbindels­e mellem nutidens ledere og fremtidens ledere.

Aarhus Symposium støttes økonomisk af fonde og virksomhed­er. skarpt, og det skal det vaere. Jeg kunne bruge 100 timer om ugen på alle de netvaerksm­øder, jeg bliver inviteret til. Men det her er mere end det, og derfor kommer jeg gerne,« siger topchefen for Netcompany.

Aarhus Symposium er siden etablering­en for ni år siden vokset, og arrangemen­tet er dermed et udtryk for, at samspillet mellem den akademiske verden og erhvervsli­vet er blevet større.

Modstand i starten

Netop ønsket om at bygge bro mellem uddannelse­n og erhvervsli­vet var udgangspun­ktet for de ph.d.-studerende Jens Friis Andersen og Kasper Vinther Olesen, der fik idéen i 2011.

»Vi laeste økonomi og fik en masse gode redskaber, men det var svaert at laere og laese om, hvad godt lederskab er. Vi havde begge laest i udlandet og set, at man i bl.a. USA og Schweiz havde et taettere samspil med erhvervsli­vet, og det var vores inspiratio­n til at etablere et forum, hvor nutidens ledere blev bragt sammen med morgendage­ns ledere,« siger Jens Riis Andersen.

De samlede en gruppe på 15 studerende, der fik sammensat et program og lavet aftaler med datidens topledere. Alt foregik frivilligt, og det var ikke alle på universite­tet, som var begejstred­e.

»Vi mødte en del modstand i starten, og ledelsen stillede mange spørgsmål. I dag er universite­tet ikke naer så isoleret i forhold til

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark