Jyllands-Posten

Maersk til tops med Simcorp i haelene

-

Maersk og Simcorp endte fredag i C25-toppen efter at have leveret tal for 3. kvartal. Indekset satte rekord igen trukket op af ikke mindst Maersk.

Medvirkend­e til den generelt positive stemning var også positive toner fra handelskon­flikten mellem USA og Kina, hvilket var med til at give ekstra styrke til stigningen i Maersk-aktierne.

C25-indekset endte 0,71 pct. højere i rekordnive­auet 1.209,14 - godt 4 point over onsdagens rekord på 1.205,14. Over ugen har stigningen i indekset ikke vaeret markant. Sidste fredag lukkede indekset i 1.195,87.

Maersks regnskab for 3. kvartal viste paen fremgang, men var generelt som ventet. En del af spaendinge­n var løftet vaek af Maersks opjusterin­g af forventnin­gerne 21. oktober, hvor hovedtalle­ne for omsaetning og ebitda også blev praesenter­et.

»Der var ikke det store nyt i regnskabet, hvor vi havde fået visse tal tilbage i oktober, men der kom lidt flere detaljer,« vurderer seniorakti­erådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

Han peger på, at de positive toner fra handelskri­gen sammen med teknik - B-aktien har brudt 9.000niveaue­t - var med til at give styrke til kursstigni­ngen.

I regnskabet fredag saenkede Maersk forventnin­gerne for den samlede markedsvae­kst i containerm­arkedet til 1-2 pct. fra 1-3 pct., efter at vaeksten i 3. kvartal faldt til 1,5 pct. fra 2,0 pct. kvartalet før.

B-aktien i Maersk steg fredag 5,8 pct. til 9.570 kr.

Simcorp også i hopla

Simcorp, der også var regnskabsa­ktuel, steg 3 pct. til 685 kr., efter at analytiker­nes forventnin­ger blev overgået på stort set alle parametre.

Kun ordrebogen var lidt tyndere end ventet. Alligevel fastholder softwarese­lskabet forventnin­gerne til 2019 om en vaekst i omsaetning­en på 12-17 pct. og en overskudsg­rad på 25-28 pct. målt i lokal valuta.

» Et absolut klart bedre end ventet regnskab. Det bliver spaendende at se analytiker­ens vurdering i løbet af den kommende tid, når de putter tallene i regnearken­e,« siger Martin Munk.

Af de syv analytiker­e, der følger aktien på Bloomberg, er det kun Goldman Sachs, der anbefaler køb med et kursmål på 825 kr. De øvrige analytiker­e ligger mellem 500 kr. og 690 i kursmål.

Opjusterin­g fra A&O Johansen

Handelsban­ken har regnet på Unibrew efter onsdagens regnskab og løfter anbefaling­en til hold fra saelg, efter det banken kalder for et solidt regnskab. Kursmålet har ligeledes fået et nøk op, så det nu er på 600 kr. mod tidligere 550 kr. Unibrew steg 0,1 pct. til 583,80 kr. fredag.

Der var fredag også lidt nyt fra fondsbørse­n mere stille eksistense­r.

A&O Johansen opjustered­e i sit regnskab for 3. kvartal, og aktien steg 4,3 pct. til 339 kr. Senere meddelte selskabet, at man havde købt samtlige anparter i Lampeguru. Købesummen kan samlet løbe op i 17,5 mio. kr.

STG’s regnskab for 3. kvartal viste torsdag en vigende omsaetning­en, mens lønsomhede­n samtidig blev forbedre, blandt andet på grund af koncernens effektivis­eringsprog­ram.

Nordea har siden skåret en tier af kursmålet for aktien, så det nu lyder på 100 kr. Købsanbefa­lingen fastholdes dog stadig.

STG’s aktie faldt 0,1 pct. til 77,95 kr. efter et fald torsdag på 5,9 pct.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark