Jyllands-Posten

Liberal profil går til Venstre

Da Venstre på et byrådsmøde slog fast, at man ikke laengere arbejder for flere letbaneeta­per, blev partiet for alvor interessan­t for det tidligere LA-medlem Almaz Mengesha.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Fire en halv måned som løsgaenger i Aarhus Byråd er forbi for Almaz Mengesha, der efter nogle ugers drøftelser med Venstre har valgt at blive det syvende medlem i partiets byrådsgrup­pe.

»De fleste kender mig som en kvinde med en klar liberal profil. Jeg vil hive de dagsordene­r, jeg hidtil har vaeret optaget af, med ind i Venstre. Det er bl.a. vaekstbeti­ngelser for erhvervsli­vet, den lille mand i klemme i det kommunale system og bedre fremkommel­ighed,« siger hun og løfter sløret for, hvad der har modnet hendes beslutning om at rykke til byrådets største opposition­sparti:

»Jeg taenkte første gang, at Venstre kunne vaere interessan­t, da jeg hørte Bünyamin Simsek (Venstres gruppeform­and og teknikrådm­and, red.) helt klart og tydeligt sige, at partiet ikke laengere arbejder for flere letbaneeta­per,« siger hun.

Almaz Mengesha blev stemt ind i Aarhus Byråd for LA med 1.765 personlige stemmer ved kommunalva­lget i 2017. Hun trak sig fra partiet i juni efter et katastrofa­lt folketings­valg for moderparti­et, som betød, at Alex Vanopslagh overtog posten som politisk lede, da hun ikke kunne forene sig med partiets nye profil som en »bidsk liberal vagthund«.

Hun understreg­er, at et medlemskab hos V ikke var i tankerne, da hun trak sig fra LA, men det ideologisk­e spaend mellem de to partier kommer ikke til at volde problemer:

»Som løsgaenger kunne jeg vaere mere tro over for mig selv, fordi jeg ikke har vaeret bundet op af en bestemt ideologi. Den samme pragmatism­e og fleksibili­tet til at lave realpoliti­k tror jeg kan lade sig gøre i et parti som Venstre.«

Der sker ingen aendring i Venstres konstituer­ing med Bünyamin Simsek som rådmand og Hans Skou som politisk ordfører. Almaz Mengesha beholder desuden sine pladser i teknisk udvalg og handicaprå­det.

Bünyamin Simsek glaeder sig over det nye Venstre-medlem.

»Vi får en politiker, som producerer, er kreativ, kan komme med løsninger og berører netvaerk, hvor hun henter informatio­n i både erhvervsli­vet og hos udsatte. Det ekstra mandat har betydning for, hvordan vi kan komme igennem med vores politisk og tage den politiske dagsorden,« siger han og kalder Almaz Mengesha en »politisk profil«.

 ??  ?? Almaz Mengesha bliver nu medlem af Venstres byrådsgrup­pe.
Foto: Moten Lau-Nielsen
Almaz Mengesha bliver nu medlem af Venstres byrådsgrup­pe. Foto: Moten Lau-Nielsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark