Jyllands-Posten

Nu bør Classic Race Aarhus handle om dramaet på banen og ikke udenfor

- MORTEN NYSTRUP Redaktør, JP Aarhus morten.nystrup@jp.dk

10 år efter det første løb ser det omsider ud til, at der er faldet ro på omgivelser­ne omkring Classic Race Aarhus.

Lige siden starten gik for første gang i 2010, har Classic Race Aarhus vaeret en katalysato­r for staerke meninger for og imod det stadig voksende arrangemen­t.

Tilblivels­en af racerløbet er en historie om noget så usaedvanli­gt som en idé fra København, der har vist sig at rumme perspektiv­er. Nu afdøde byrådsmedl­em og autoforhan­dler Niels Brøchner overvaered­e Copenhagen Historic Grandprix i slutningen af 00’erne, og den entreprena­nte motorsport­sentusiast kastede energi i at stable et lignende løb på benene hjemme i Aarhus.

I begyndelse­n var der tanker om, at racerløbet skulle afvikles omkring Ingerslev Boulevard. Som lokalpolit­iker havde Niels Brøchner forbindels­erne i orden, og man kan tvivle på, om Classic Race Aarhus ville blive godkendt, hvis der i dag dumpede en ansøgning på en kommunal sagsbehand­lers bord med idéen om at omdanne Kystvejen, Mindeparke­n og det øvrige slotsområd­e til en brølende racerbane.

Ikke desto mindre gik den første start i 2010 og med den en naermest rituel strøm af klager, debat og hårdt optrukne holdninger.

Trafikken til og fra den sydlige del af byen bliver påvirket op til, under og efter løbet og naturligvi­s er det et arrangemen­t, der på alle måder saetter sit praeg på området. Det giver noget bøvl, også for pendlerne, men mange har efterhånde­n accepteret tingenes tilstand. Desuden har man indtrykket af, at de mest ihaerdige klagere med årene kommunen dengang havde sat for løbet. Det var kort inden løbsstart, og man nåede ikke at etablere et sikkert fundament for fremtidige løb. Det har man så nu, og de nye driftsvilk­år omfatter en skaerpelse af støjgraens­erne. Det tilladte peakniveau saenkes fra 120 dB til 117 dB. Som konsekvens må publikum naeste år undvaere mc-løb og Formel 1-bilerne og Classic

Race Aarhus vurderer, at de nye støjkrav vil betyde faerre gaester og en nedgang i omsaetning­en på godt 5 mio. kr.

Heldigvis er der stadig masser af underholde­nde klasser på banen, ikke mindst den ofte actiongene­rerende OK Mobil 1 Legend Car Cup eller den charmerend­e 65-klasse.

Som tidligere udføres der stikprøvek­ontrol af en stor del af de deltagende biler. Finder man en bil, der ikke lever op til støjkraven­e, skal

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark