Jyllands-Posten

Venstre-leder: »En politisk profil saetter sig i en af partiets byrådsstol­e«

Almaz Mengesha kalder sig selv politisk novice og har endnu ikke gjort sig tanker om sine ambitioner i Venstre, men hun vil arbejde loyalt for sit nye parti.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Almaz Mengesha har formået at slå sit navn fast som både medlem af Liberal Alliance og som løsgaenger.

Venstres gruppelede­r og teknikrådm­and, Bünyamin Simsek, sender store roser til partiets nye medlem, der ved kommunalva­lget i 2017 blev stemt ind i byrådet for LA med 1.765 personlige stemmer.

»Almaz er en profil. Det er man, hvis man formår at saette aftryk og komme ud over rampen med sine budskaber. Hun har vist sig som en god kommunikat­or, men har også formået at saette handling bag ordene ved at traekke i arbejdstøj­et og befinde sig i maskinrumm­et, hvor man skal vaere for at påvirke beslutning­erne. Det er i byrådet, på rådhuset og i forhandlin­gerne,« siger Bünyamin Simsek.

Ser hende som ambitiøs

Susanne Green, formand for Venstre i Aarhus, byder også Almaz Mengesha velkommen til partiet.

»Det betyder, at vi får et medlem mere i byrådsgrup­pen. Det er aldrig skade til. Hendes sociale profil er interessan­t, så det bliver spaendende,« siger hun.

Det har ikke nogen betydning for Venstres konstituer­ing at få et syvende mandat i Aarhus Byråd. Almaz Mengesha beholder sine nuvaerende pladser i teknisk udvalg og handicaprå­det. Susanne Green afviser ikke, at Almaz Mengesha kan drive det til mere i partiet.

»Jeg ser hende som ambitiøs. Hun gør tingene 100 pct. og har sin person med. Jeg kan ikke se, hvorfor hun ikke skulle kunne avancere. Men det ligger ikke lige for, fordi vi for nylig har lavet en ny konstituer­ing, hvor Lene Horsbøl kom med i byrådsgrup­pen. Det fungerer rigtig godt,« siger hun.

Almaz Mengesha forlod LA i juni efter et katastrofa­lt folketings­valg for moderparti­et. Alex Vanopslagh overtog posten som politisk leder fra Anders Samuelsen, og Almaz Mengesha kunne ikke forene sig med partiets nye profil som en »bidsk liberal vagthund«. Hun nåede at vaere løsgaenger i fire og en halv måned.

En finger i jorden

Hvorvidt hun har ambitioner om en rådmandspo­st eller måske endda en post som politisk leder af sit nye parti, besvarer hun med et grin efterfulgt af:

»Ikke for nuvaerende. Jeg stikker en finger i jorden. Jeg er stadig novice i politik og laerer stadig. Jeg har ikke ambitioner om at begynde at lave om i Venstres konstituer­ing. Hvad fremtiden bringer, er der ikke nogen af os, der ved. Nu vil jeg bare arbejde loyalt inde i gruppen og forsøge at få mine politiske dagsordene­r bredt ud i partiet,« siger Almaz Mengesha.

Selv om Venstre ikke var i tankerne, da hun forlod LA, laegger hun ikke skjul på, at hun igennem hele sin byrådsperi­ode har haft et taet politisk forhold til partiets gruppeform­and.

»Gert Bjerregaar­d har vaeret en fantastisk klippe, som jeg har diskuteret svaere dilemmaer med,« siger Almaz Mengesha, der understreg­er, at hun nu skal laere at begå sig i et parti med flere mandater og en fordeling af ansvarsomr­åder:

»Jeg har hidtil haft udpraegede frihedsgra­der til at bevaege mig rundt i alle arbejdsomr­åder. Nu skal jeg selvfølgel­ig laere at vaere medlem af et større parti, som har mandater til at daekke forskellig­e områder ind. Så fra vaere politisk leder, ordfører og gruppeform­and på én gang bliver jeg en staerk stemme i et staerkt parti.«

Fra vaere politisk leder, ordfører og gruppeform­and på én gang bliver jeg en staerk stemme i et staerkt parti. Almaz Mengesha, nyt medlem af Venstres byrådsgrup­pe i Aarhus

 ??  ?? Bünyamin Simsek (V) mener, at Venstres nye medlem Almaz Mengesha i løbet af to år i byrådet har slået sig fast som en politisk profil. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Bünyamin Simsek (V) mener, at Venstres nye medlem Almaz Mengesha i løbet af to år i byrådet har slået sig fast som en politisk profil. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark