Jyllands-Posten

Unge jazzmusike­re skal spille sammen på tvaers af kommunegra­enser

-

Jazzfabrik­ken, hedder den, og den skal bidrage til at styrke den musikalske fødekaede i Region Midtjyllan­d.

Hvordan skal den så bidrage til det? Ved at give mulighed for at hjaelpe unge musikere med at spille sammen på tvaers af kommunegra­enser.

»Man bliver glad i låget af at spille jazz, og det vil vi gerne hjaelpe med at give videre til så mange unge som muligt. Det er blandt andet derfor, at vi er vildt glade for dette projekt, hvor vi netop kan saette massivt ind på udbredelse­n af rytmisk musik i hele regionen,« siger Dorthe Andersen, som er orkesterch­ef i Aarhus Jazz Orchestra.

Fem tiltag

Jazzfabrik­ken består af fem regionale tiltag: årlige workshops for blaesere på alle niveauer, et regionalt ungdoms-bigband, talentband­et Danish Youth Jazz Orchestra, netvaerksa­ktiviteter for musiklaere­re på regionens musikskole­r og en internatio­nal bigband-camp, som skal afholdes i forbindels­e med Aarhus Jazz Festival.

Det er Aarhus Jazz Orchestra, Aarhus Musikskole og Det Jyske Musikkonse­rvatorium, der har igangsat det treårige projekt, som skal »styrke vaekstlage­t inden for rytmisk musik« i Region Midtjyllan­d. Projektet går i luften i uge 47.

Starten på projektet vil blive markeret ved en raekke koncerter med Danish Youth Jazz Orchestra og Michael Bladt i løbet af uge 47, som skal afholdes forskellig­e steder i regionen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark