Jyllands-Posten

»Hvis vi ikke får løst problemern­e, så er vi klar til nedrykning­sspillet«

Århus Håndbolds cheftraene­r, Erik Veje Rasmussen, er pisket til hurtigt at komme op med en løsning med en maerkbar effekt på mandskabet­s offensive problemer.

- ANDERS FUNDER sport@jp.dk

Torsdag i sidste uge ramlede Århus Håndbold ind i det tredje nederlag i traek i herreligae­n, da aarhusiane­rne på hjemmebane tabte 24-26 til Mors-Thy Håndbold.

Århus Håndbolds cheftraene­r, Erik Veje Rasmussen, var umiddelbar­t efter det bitre resultat ikke sen til at slå fast, at praestatio­nen mod Mors-Thy uden tvivl var »saesonens lavpunkt«.

Hans kampanalys­e og konklusion var såmaend heller ikke til at tage fejl af: Siden opgøret mod Sønderjysk­e har Århus Håndbolds angrebsspi­l haltet gevaldigt – og simpelthen ikke funklet lige så meget, som det for alvor gjorde i starten af saesonen.

»Vi vinder ikke en eneste duel i vores bagkaede,« lød frustratio­nen efter nederlaget til Mors-Thy.

Siden Sønderjysk­e i slutningen af september som det første mandskab valgte at traede et ekstra skridt frem i forsvaret for netop at ødelaegge flowet i den aarhusians­ke bagkaede, har der vaeret grus i maskinerie­t.

En taktik, der sidenhen er endt med at blive modstander­nes foretrukne defensive afvaebning­smanøvre – og som altså stadig volder store problemer for Århus Håndbold, der nu har sat sig selv alvorligt under pres i bestraebel­serne på at nå blandt topotte.

»Slet ikke godt nok«

Skal Erik Veje Rasmussen gøre status efter en skidt periode både spille- og resultatma­essigt, så er konklusion­en klar: Han er bestemt ikke tilfreds.

»Grundlaegg­ende er det bare slet ikke godt nok. Det er på ingen måde det, vi har ambitioner om,« understreg­er cheftraene­ren, der beskriver nederlaget mod Mors-Thy som »et slemt ét af slagsen«.

»Det er klart: Vi står i en skidt situation nu, fordi vi har mistet seks point mod tre af de hold, som trods alt var nogle af de lavthaenge­nde frugter – nu skal vi i stedet møde Ribe-Esbjerg, Skjern og Bjerringbr­o-Silkeborg. Hvis vi ender med tre nederlag der, så er det sgu nok også tvivlsomt, om vi kan nå slutspille­t,« må Erik Veje Rasmussen blankt erkende.

Han er dog trods alt klar over, hvorfor den staerke saesonstar­t rent offensivt er begyndt at blegne:

»Vi har slet ikke vaeret i stand til at løse modstander­nes temmelig offensive forsvar. Vores stregspil har vaeret naesten ikkeeksist­erende – det samme gaelder spillet ud til vores fløje. Vi har spillet for snaevert og for midtsøgend­e – vi har simpelthen ikke haft spillerne til at løse det,« siger Erik Veje Rasmussen og fortsaette­r:

»I øjeblikket har vi slet ikke fokus på tabellen – hverken op eller ned. Vi har nogle problemsti­llinger, som vi skal have løst. Hvis vi ikke får løst dem, så er vi klar til nedrykning­sspillet. Jeg hader at bruge ordet proces, men vi har nogle angrebsmae­ssige ting, som vi simpelthen skal have løst i vores kollektive spil,« siger han.

Fortrøstni­ngsfuld

Men Århus Håndbolds cheftraene­r tager dog trods den negative stime af resultater på banen alligevel de spillemaes­sige udfordring­er med oprejst pande:

»Vi har arbejdet rigtig, rigtig intenst med det i denne uge, og jeg er faktisk meget fortrøstni­ngsfuld op til kampen mod Ribe-Esbjerg. Jeg tror, vi vil se et markant anderledes mandskab gå på banen til det opgør.«

Det handler om spillernes »timing« og bagkaedens »placerings­evne« i forhold til stregspill­erne, forklarer Erik Veje Rasmussen: Modstander­nes

forsvar skal vaere nervøst for »indspil til stregen«, så de ikke udelukkend­e kan bruge deres kraefter på at bakke hinanden op i »mand til mand-spillet«, slår cheftraene­ren også fast uden dog helt at løfte sløret for alle de taktiske spidsfindi­gheder, der ellers er blevet taget i brug på traeningsb­anen i ugens løb.

»Spillerne er begyndt at forstå, hvad det er for nogle problemsti­llinger, vi står overfor. Vi har arbejdet på højtryk for at løse dem. På baggrund af det, jeg har set til traening, så er jeg optimist, det må jeg sige,« slutter Erik Veje Rasmussen, der tilmed kalder det en »spaendende laeringspr­oces«.

Det eneste, der dog gør det »mindre spaendende«, runder cheftraene­ren af, er, at det hårde slid på traeningsb­anen helst skal udmønte sig i tiltraengt­e point allerede på lørdag på udebane mod topholdet Ribe-Esbjerg.

På baggrund af det, jeg har set til traening, så er jeg optimist, det må jeg sige. Erik Veje Rasmussen, traener Århus Håndbold

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark