Jyllands-Posten

Mand sigtet for fangeflugt vil gerne forklare sig

-

To maend på 20 og 25 år naegter sig skyldige i at have hjulpet med at befri fangen Hemin Dilshad Saleh fra en psykiatris­k afdeling i Slagelse tirsdag.

Det fremgik ved grundlovsf­orhøret i Retten i Naestved torsdag. Andro Vrlic, der er forsvarer for den 20årige, meddelte, at den sigtede gerne ville udtale sig i retten. Den 25-årige ville ikke udtale sig, forklarede forsvarer Susan Jørgensen.

Herefter blev dørene lukket, og det er derfor uvist, hvad den sigtede forklarede.

Tidligere torsdag blev en anden mand varetaegts­faengslet i fire uger in absentia. Han er sigtet for samme forhold som de to andre. Det er højst sandsynlig­t den mand, som politiet torsdag anholdt i Hamborg i Tyskland.

De tre maend har planlagt befrielses­aktionen, og de har udført den i faelles forståelse, lyder det i alle sigtelsern­e fra anklager Skipper Falsled.

Maendene sigtes efter straffelov­ens paragraf 124 stk. 2 for at have deltaget i og hjulpet til ved befrielsen. Den anden sigtelse er for besiddelse af to våben med isat magasin og patroner under saerligt skaerpende omstaendig­heder efter straffelov­ens paragraf 192a.

De sigtes også for overtraede­lse af paragraf 119 stk. 1, da de pegede på og truede personalet med pistolerne.

Sidste forhold går på, at de har tvunget to kvindelige ansatte til at lukke dem og Hemin Dilshad Saleh ud fra den sikrede udgang. Her sigtes de efter paragraf 260 stk. 1, der handler om ulovlig tvang.

Den dramatiske fangeflugt blev udført ved, at to pistoler blev indsmuglet på hospitalet i en kageaeske, hvorefter bandefigur­en Hemin Dilshad Saleh på 24 år slap vaek.

I forbindels­e med aktionen blev der affyret skud mod gulvet, ligesom de ansatte på hospitalet blev truet.

 ??  ?? Politiet var tirsdag aften massivt til stede ved psykiatris­k afdeling i Slagelse. Aftonblade­t har skrevet, at myndighede­rne frygter, at den flygtede kan vaere taget til Tyskland eller Sverige. Foto: Ritzau Scanpix
Politiet var tirsdag aften massivt til stede ved psykiatris­k afdeling i Slagelse. Aftonblade­t har skrevet, at myndighede­rne frygter, at den flygtede kan vaere taget til Tyskland eller Sverige. Foto: Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark