Jyllands-Posten

SATSPULJEN­S AFLØSER

-

Et bredt flertal blandt partierne med undtagelse af Nye Borgerlige offentligg­jorde torsdag en aftale om, hvilke sociale projekter og indsatser som frem mod 2023 vil få del i en reserve på i alt 849 mio. kr.

Blandt initiative­r var 80 mio. kr. til udsatte børn og unge på Grønland, forsat finansieri­ng af en demenshand­lingsplan og permanentg­ørelse af julehjaelp­en.

Af aftalen fremgår det også, at man i det nye år vil finde en ny model for udmøntning­en af reserven.

De fik dog klarhed torsdag, da meddelelse­n om, at Ombold frem mod 2023 vil modtage i alt 7 mio. kr. i støtte, tikkede ind. Den besked glaeder bestyrelse­sformand Jonas Keiding Lindholm.

»Vi er ovenud lykkelige for, at en bred forligskre­ds anerkender den store vaerdi, som Ombold har for samfundets allermest sårbare,« siger han.

Men de seneste måneders kaotiske forløb og uvished har ladet sig maerke »direkte inde i rygraden« af Ombold.

»Utrygheden har lammet os og skabt voldsom stor bekymring. Vi måtte meddele medarbejde­rne, at vi ikke kunne garantere dem et job pr. 1. januar. Vi var nervøse for, at vi ville opleve medarbejde­rflugt, men det er heldigvis ikke sket. Men man kan ikke fortaenke dem i at have gjort det,« forklarer Jonas Keiding Lindholm.

Social- og indenrigsm­inister Astrid Krag oplyser, at man som en del af løsningen fremover ikke vil lade bevillinge­rne udløbe samme tid, som man behandler, hvem der skal have del i reserven.

»De skal i stedet udløbe et halvt inde i året forskudt fra bevillings­forløbet,« fortaeller ministeren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark