Jyllands-Posten

Han river publikum med ind i Nangijala

I rollen som drengen Jonatan springer skuespille­ren Alvin Olid Bursøe i aften ind i fantasiuni­verset Nangijala i Det Kongelige Teaters nye opsaetning af ”Brødrene Løvehjerte”.

- CHRISTINE CHRISTIANS­EN

Hvordan føles det at dø bare fem minutter inde i en teaterfore­stilling?

Skuespille­ren Alvin Olid Bursøe har det helt fint med, at hans karakter, drengen Jonatan, lider denne tragiske skaebne. Det sker i ”Brødrene Løvehjerte” – Astrid Lindgrens klassiker, som i aften får premiere i en spektakula­er skuespilop­saetning på Det Kongelige Teater.

Det er nemlig i dødsriget Nangijala, at eventyret for alvor folder sig ud for Jonatan og hans lillebror, Karl.

»Jonatan dør jo kun i de voksnes øjne; han lever videre i sin alvorligt syge lillebrors febrile fantasiver­den, hvor naesten hele vaerket udspiller sig. Det føles autentisk og trovaerdig­t, at de to brødre mødes i Nangijala,« siger Alvin Olid Bursøe.

Idéen med den højteknolo­giske opsaetning er netop, at tilskuerne selv skal føle sig som en del af brødrene Løvehjerte­s eventyruni­vers. Den internatio­nalt anerkendte videokunst­ner Tal Rosner har skabt en scenografi med en 15 m lang og godt 5 m høj storskaerm.

Via denne skaerm og en avanceret computergr­afik katapulter­es publikum ind i fortaellin­gen.

»Under prøverne har jeg siddet i salen og set de scener, som jeg ikke selv optraeder i. Det er helt vildt, hvordan denne storslåede leg med teknik, elektronik, lys og lyd får seerne til at føle, at de selv er med i stykket,« siger den 26-årige skuespille­r.

Man kunne tro, at det kunne vaere svaert for ham som voksen at traede ind i rollen som et barn og gøre den trovaerdig, men for Alvin Olid Bursøe har den ting ikke vaeret den største udfordring.

»Min kollega Morten Hee Andersen, der spiller lillebrore­n Karl, og jeg stiller os

 ??  ?? I "Brødrene Løvehjerte" spiller Alvin Olid Bursøe drengen Jonatan, som sammen med sin lillebror indtager eventyrlan­det Nangijala. Foto: Miklos Szabo
I "Brødrene Løvehjerte" spiller Alvin Olid Bursøe drengen Jonatan, som sammen med sin lillebror indtager eventyrlan­det Nangijala. Foto: Miklos Szabo

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark