Jyllands-Posten

Fra slemt til vaerre i Brøndby

Den dårlige økonomiske situation kan blive vendt ifølge ekspert.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

»Frustreren­de« og »meget utilfredss­tillende«.

Brøndbys administre­rende direktør, Ole Palmå, var ikke stolt af det regnskab, han fremlagde torsdag.

Superligak­lubben måtte atter nedjustere forventnin­gen til årsregnska­bet, så Brøndby IF nu forventer et underskud på mellem 75 og 79 mio. kr. før skat.

Tidligere havde klubben forventet et underskud på mellem 63 og 73 mio. kr. før skat, men »investerin­ger i facilitete­r og vedligehol­d af Brøndby Stadion« samt »øgede omkostning­er til vores fodboldrel­aterede aktivitete­r« og manglende transferin­dtaegter har kostet mere end forventet.

»Når man kommer med en negativ udmelding, der siden bliver endnu vaerre, så er det ikke gavnligt i forhold til forretning­en. Det udstiller, at Brøndby er i en sårbar situation,« siger Kenneth Cortsen, sportsøkon­om på University College Nordjyllan­d.

Han henviser bl.a. til, at storaktion­aer Jan Bech Andersen nu har lånt Brøndby

IF 52,3 mio. kr. og har forpligtet sig til at holde hånden under klubben frem til september 2020.

Store krav

Selv om situatione­n virker alvorlig, slår Kenneth Cortsen fast, at »det generelt er vanskeligt at skabe overskud ved at drive en fodboldklu­b i Superligae­n«. Samtidig er der saerligt én måde, klubben kan vende udviklinge­n:

»Det vigtigste er at udvikle spillere, man kan saelge videre til større klubber og få en fortjenest­e ud af, samt at deltage i europaeisk­e turneringe­r. Begge dele kraever gode resultater,« siger Kenneth Cortsen.

»Brøndby er oppe imod klubber som FC København og FC Midtjyllan­d, der har leveret store resultater i de seneste år og igen kaemper om mesterskab­et. Det skaber nogle store krav til pengeforbr­uget i forhold til at kunne følge med. Det afgørende er jo så, at pengeforbr­uget begynder at afspejle sig i de sportslige resultater,« siger Kenneth Cortsen.

I 2018 leverede Brøndby det første overskud i 12 år, da flere sponsorpen­ge, sportslig succes i form af en pokaltitel og andenplads i ligaen samt salg af profilerne Christian Nørgaard og Frederik Rønnow skabte et plus på 10,4 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark