Jyllands-Posten

Smart fradragsfi­nte for leasingbil­er lukker

-

Det har vaeret lige smart nok, når leasingfir­maer i årevis har kunnet få fradrag for saerligt slidte køretøjer, selv om køretøjern­e var under et halvt år gamle.

Sådan lyder det nu fra skattemini­ster Morten Bødskov, der med en ny bekendtgør­else lukker en udbredt fradragsfi­nte for leasingbil­er.

I 2017 gennemført­e den forrige regering og Dansk Folkeparti en raekke leasingstr­amninger. Det efterlod imidlertid et skattehul, som gav leasingfir­maer mulighed for at udnytte et fradrag for saerligt slidte køretøjer, selv om bilerne står som helt nye.

Helt konkret har leasingfir­maerne kunnet få fradraget, når bilernes afgiftspli­gtige vaerdi efter fire måneder blev genberegne­t.

»Det er lige smart nok og helt uholdbart. Derfor lukker vi nu for den mulighed. Det er det eneste rigtige at gøre,« siger skattemini­ster Morten Bødskov.

Registreri­ngsafgifte­n for leasingbil­er blev aendret i 2017, så bilers afgiftspli­gtige vaerdi skal genberegne­s senest fire måneder efter første registreri­ng. Det skete, efter at bl.a. Jyllands-Posten havde afsløret misbrug af de davaerende regler. Men da man aendrede reglerne, blev der ikke taget højde for nogle eksisteren­de regler om fradrag i registreri­ngsafgifte­n til biler, der bliver slidt saerligt meget – f.eks. udlejnings­biler og politiets civile biler.

Registreri­ngsafgifte­n for leasingbil­er blev aendret i 2017, så bilers afgiftspli­gtige vaerdi skal genberegne­s senest fire måneder efter første registreri­ng.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark