Jyllands-Posten

Thomas Thune kåret som årets bestyrelse­sformand

Thomas Thune Andersen bliver kåret til årets bestyrelse­sformand for »at vaere med til at accelerere en udvikling, der er til gavn for samfundet«.

- SILLE WULFF MORTENSEN sille.w.mortensen@finans.dk

Thune Andersen bliver nu belønnet for Ørsteds udvikling fra sort til grøn. Han kåres til Årets Bestyrelse­sformand 2019.

Det er PWC, der sammen med en jury står bag kåringen. I begrundels­en lyder det blandt andet, at Ørsted, der har haft Thomas Thune Andersen for bordenden siden 2014, er gået fra at vaere traditione­l elprodukti­on baseret på fossile braendsler til en førende vindvirkso­mhed.

»Thomas Thune Andersen har i den grad vaeret med til at accelerere en udvikling, der er til gavn for samfundet: Overgangen til baeredygti­g energi,« siger Mogens Nørgaard Mogensen, partner og adm. direktør i PWC.

Han henviser blandt andet til, at Ørsted skal investere 200 mia. kr. i grøn energi frem mod 2025.

Derudover fremhaever juryen, at Ørsted i 2016 gennemgik en vellykket børsnoteri­ng, som oven i købet var danmarkshi­storiens største.

Kåringen af Thomas Thune Andersen vaekker genklang hos headhunter og managing partner hos Spencer Stuart Nordics Michael Vad.

»Han har skabt en bestyrelse­skarriere i Danmark og i udlandet, i børsnotere­de og familieeje­de virksomhed­er – og med flere formandsro­ller. Thomas Thune Andersen har på den måde opbygget vaerdifuld viden omkring internatio­nal governance og ledelsesma­essig og kulturel mangfoldig­hed, som han aktivt anvender i sit arbejde som formand,« siger han.

Mangfoldig bestyrelse

Både Michael Vad og PWC-juryen fremhaever derudover, at det er lykkedes Thomas Thune Andersen at sammensaet­te en mangfoldig bestyrelse. To af seks generalfor­samlingsva­lgte medlemmer af Ørsteds bestyrelse er kvinder.

Han har derudover flere gange vaere talsmand for diversitet, udtalt sig positivt om muligheden for kvoter i bestyrelse­rne, og har bidraget til bogen ”Dronningen­s nye klaeder: Den danske myte om kønsdivers­itet”, der udkom i august.

»En af bestyrelse­sformanden­s fornemmest­e opgaver er at saette det helt rette hold, og det kan Thomas Thune Andersen, ligesom han gerne tager et svaerdslag i den offentlige debat om blandt andet kønsdivers­itet,« mener Mogens Nørgaard Mogensen.

 ??  ?? Bestyrelse­sformand i Ørsted Thomas Thune Andersen modtager prisen som Årets Bestyrelse­sformand 2019. Foto: Olafur Steinar Gestsson
Bestyrelse­sformand i Ørsted Thomas Thune Andersen modtager prisen som Årets Bestyrelse­sformand 2019. Foto: Olafur Steinar Gestsson

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark