Jyllands-Posten

Jysk overvejer at skifte navn på flere end 1.000 butikker

Detailkonc­ernen Jysk har fart i en sammenlaeg­ning af alle aktivitete­r – på ønske fra den afdøde stifter. Målet er at skabe økonomiske gevinster på laengere sigt, og øvelsen kan også betyde ét kaedenavn i hele verden.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

En af de sidste planer, som Lars Larsen lagde for fremtiden i Jysk, gennemføre­s netop nu i høj fart. Det kan betyde, at koncernen fremover vil optraede under ét og samme navn i hele verden.

Detailkonc­ernen Jysk har hidtil vaeret opdelt i to ben – det tyske selskab Dänisches Bettenlage­r med butikker i de tysktalend­e lande samt bl.a. Frankrig, Italien, Portugal og Spanien samt det danske selskab Jysk Nordic med de resterende 45 lande rundt om i verden.

Dynekøbman­d Lars Larsen offentligg­jorde i foråret 2019, at tingene skulle fusioneres. Fra det igangvaere­nde regnskabså­r 2019/20 er koncernen derfor organisato­risk slået sammen.

Udadtil kører man dog fortsat videre med navnet Jysk på 1.800 butikker i 50 lande rundt om i verden, mens navnet Dänisches Bettenlage­r står på de 1.050 butikker i Tyskland og Østrig.

Det kan nu blive aendret. Koncernche­f Jan Bøgh siger:

»Vi kaster os ud i planer for en aendring i Østrig, mens vi i Tyskland med 970 butikker afventer og ikke gør noget lige nu. Visionen er, at vi skal have Jysk ind alle steder. Det er en del af opdraget i min opgave med fusionen. Navneskift i Tyskland er kun en drøm, men verden bliver mindre. Der er klare fordele samt gevinster ved at optraede under et navn – eksempelvi­s i onlinehand­len og marketing.«

Jan Bøgh fastslår, at der i koncernen er erfaringer fra år tilbage med navneskift fra Jysk Sengetøjsl­ager til udelukkend­e Jysk. Han understreg­er samtidig, at den samlede fusion af alle funktioner – bl.a. it-systemer og meget andet – nok fortsat vil straekke sig over et par år.

Det seneste år har Jysk Group åbnet 175 nye butikker rundt om i verden. Året før var tilgangen på 139. Lars Larsens vision var at nå 5.000 butikker globalt, og det mål kører koncernen videre efter.

I 2020 kommer Rusland til som det naeste nye og store marked. De første butikker dér åbnes til april. Koncernled­elsen understreg­er dog, at målet for den kommende periode derefter er at fokusere på de nuvaerende markeder frem for nye. Dette isaer fordi sammenlaeg­ningen af koncernen er en stor opgave, som kraever ressourcer, tid og penge. Desuden ser Jan Bøgh yderligere potentiale i de nuvaerende markeder.

NKT vil saelge sin photonics-forretning for at nedbringe gaelden.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark