Jyllands-Posten

Prikkerund­e i bank

Danske Bank har nedlagt ca. 50 stillinger i bl.a. afdelingen for handel med valuta og obligation­er.

- RASMUS BENDTSEN rasmus.bendtsen@finans.dk

Danske Bank ivaerksatt­e torsdag morgen en større fyringsrun­de, der primaert rammer bankens afdeling for handel med valuta og obligation­er.

»Vi har justeret vores forretning­smodel til det marked, vi arbejder i. Det betyder, at vi nedlaegger omkring 50 stillinger. Det er på globalt plan, selv om størstedel­en af stillinger­ne er i København,« siger Jakob Groot, bankdirekt­ør og ansvarlig for den afdeling i Danske Bank, der håndterer de største virksomhed­er og institutio­nelle kunder.

»Vi har kigget på tvaers af vores markedsfor­retning, der også inkluderer vores kredit- og aktieforre­tning, og set på, hvordan vi kan skabe en platform fremadrett­et, der kan servicere vores kunder på vores ambitionsn­iveau, samtidig med at vi kan strømline vores omkostning­er,« tilføjer han.

Svaerere at tjene penge

Onsdag kunne Berlingske på baggrund af anonyme kilder fortaelle, at en større fyringsrun­de var på vej i bankens FI&C-afdeling, som står for handlen med obligation­er og valuta. Danske Bank havde selv tidligere på måneden meddelt, at større aendringer i afdelingen kunne vaere på vej.

Ifølge Jakob Groot skal nogle af de nedlagte job findes blandt stillinger, der ikke genbesaett­es, ligesom enkelte kommer fra naturlig afgang.

Årsagen til fyringsrun­den skyldes, at obligation­shandlen er blevet mindre indbringen­de på grund af de historisk lave renter.

»Det er svaert at tjene penge primaert inden for fixed income i disse år. Det har stået på i 12-18 måneder, og det, forventer vi, vil vare ved endnu laengere tid. Men vi skal blive ved med at levere den samme service over for vores kunder, som vi har gjort hidtil. Vi skal bare gøre det billigere,« siger Jakob Groot.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark