Jyllands-Posten

S: Det bringer os ikke naermere et nyt stadion

Aarhus Byfaelled-projekt får ros fra S-ordfører, der også konstatere­r, at det ikke bringer et nyt stadion naermere.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Steen Bording Andersen (S), formand for kulturudva­lget, har roser til Aarhus Byfaelledf­orslagets konstrukti­ve tilgang:

»Det er dejligt at se, at en protestbev­aegelse også kommer med konstrukti­ve indspark, og det ser vi heldigvis meget af i øjeblikket i forbindels­e med stadionpro­jektet. Der er mange spaendende forslag i det, som gruppen kommer med til at aktivere området med små enkle greb, men også større forslag som museer, som vi ikke umiddelbar­t kan realisere,« siger han og fortsaette­r:

»Udfordring­en er selvfølgel­ig, at det her forslag ikke bringer os naermere en stadionløs­ning, for forslaget forholder sig ikke konkret til et nyt stadion, og et evt. atletiksta­dion er heller ikke tegnet ind. Men vi kan bruge forslaget som inspiratio­n til at vurdere hele området, og der er helt sikker brugbare idéer i forslaget.«

Nye idéer

Aarhus Byfaelled-projektet har som overskrift at bevare de grønne områder ved stadion og vaeddeløbs­banen og forhindre byggeri, og det er Steen Bording Andersen kun delvis enig i:

»Vi er enige i, at vi skal bevare det grønne område, men vi er fortsat åbne op for, at der kan vaere plads til byggeri i området i et eller andet omfang,« siger han, der er på vej med en køreplan for det videre forløb:

»Vi arbejder i øjeblikket på, hvordan vi kan udfolde inddragels­esprocesse­n og naermer os en plan for det forløb. Vi har afsat 2 mio. kr. til inddragels­e, og derfor er det vigtigt, at vi får tilrettela­gt en god proces.«

Men ved I ikke efterhånde­n, hvad borgerne mener?

»Jo, men vi synes hele tiden, at der sker bevaegelse­r og kommer nye idéer, så derfor skal den proces netop vaere en proces,« siger Steen Bording Andersen. Han kan i øjeblikket ikke give en samlet tidsplan for stadionpro­jektet eller hvornår, der kan traeffes en politisk beslutning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark