Jyllands-Posten

Ny elbil vil vaere folkelig og forrygende

Ford Mustang Mach-E får lang raekkevidd­e og cockpit inspireret af Tesla, når den kommer til Danmark om et års tid.

-

Selv om det er tale om en SUV, er der dog en stribe ligheder med den ikoniske Mustangspo­rtsvogn. Tag bl.a. de karakteris­tiske lag-på-lag baglygter og den måde, hvorpå skaermene bølger hen langs siden. Der er heller ingen dørhåndtag; i stedet er der små knapper på B- og C-stolpen, der åbner døren en anelse, hvorefter man blot tager ved selve døren.

Mach-E bliver fremstille­t på en ny fabrik i Mexico, der skal levere biler til hele verden.

Ifølge flere norske medier er Mach-E som udgangspun­kt

køreglaede” og vil indeholde firmaets ”køreglaede i en saerlig koncentrer­et form”.

BMW har frigivet nye officielle billeder af i4, der gennemgår vintertest, og har bekraeftet, at elmotoren vil sikre en accelerati­onstid fra 0-100 km/t. på cirka fire sekunder.

Virksomhed­en siger, at kraefterne er valgt til at afspejle kraften i en V8-motor i de nuvaerende BMW-modeller, og haevder, at det vil give ”en usaedvanli­g høj effektivit­et”.

600 km raekkevidd­e

BMW i4 har en 80 kWh batteripak­ke, der vejer omkring 550 kg og giver en påstået raekkevidd­e på omkring 600 km. Det er en meget lang raekkevidd­e, hvis man tager batteriets beskedne størrelse i betragtnin­g (Tesla S med et langt større 100 kWh batteri kører også 600 km).

Selve batteriet kan oplades med op til 150 kW, hvilket til gengaeld ikke saetter nogen nye normer, da Tesla kan modtage mere strøm og dermed lade hurtigere op.

Der kan ses en klar visuel forbindels­e mellem i4 og den nyeste 3-serie, men isaer den konceptbil, som BMW viste på efterårets motorshow i

Laenge nok havde konkurrent­er som Audi, BMW og Mercedes jaget italienske Alfa rundt i manegen. I sommeren 2015 satte italienern­e derfor en stor offensiv i gang, der skulle stoppe det historiske maerkes nedtur, og med en serie kraftige stød ville man øge salget fra dengang 70.000 til 400.000 biler årligt.

Den første model var Giulia, fulgt af Stelvio for tre år siden.

Siden er der ikke sket noget, ud over at man aldrig har vaeret i naerheden af de lovede salgstal og dermed heller ikke har haft udsigt til at få en forrentnin­g af 1 mia. stor investerin­g.

Fiat Chrysler Automobile­s, i daglig tale kaldet FCA, der står bag Alfa Romeo, vil derfor skalere produktpla­ner tilbage, så man dropper to planlagte Alfa-sportsbile­r og en stor SUV, mens en afløser til den aldrende Giulietta også skulle vaere droppet. Det skriver branchebla­det Automotive News Europe.

Den lille Mito er for laengst forsvundet, og det samme gaelder roadsteren 4C.

FCA’s reviderede plan for Alfa betyder, at en afløser til 8C coupé med over 700 hk ikke bliver til noget, men måske dukker den op hos Maserati i stedet, mens en ny GTV, baseret på Giulia, men med over 600 hk heller ikke kommer for en dag.

Giulietta, der har vaeret i produktion siden

2010, vil sandsynlig­vis blive udfaset til naeste år.

I fremtiden vil Alfa have fire modeller: Giulia, Stelvio, en ny kompakt SUV, Tonale, som allerede er vist i konceptfor­m, og en endnu mindre SUV.

Giulia og Stelvio får et facelift i 2021 ifølge et diagram, der er vist til analytiker­e. Den kompakte

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark