Jyllands-Posten

BMW frigiver flere oplysninge­r om ny elbil med ekstra kraftig motor

Ny BMW i4 kommer med kraftig elmotor og lang raekkevidd­e.

-

mindre skala. Den lille SUV, som er på vej, vil omfatte en batteriele­ktrisk version, mens den kommende Tonale må nøjes med en plug-in hybridvari­ant.

Ingen elektrific­eret version af Giulia eller Stelvio er angiveligt inkluderet i planen. FCA-PSA-fremtid

Det er endnu ikke klart, hvordan Alfas fremtid vil aendre sig, efter at den planlagte fusion af FCA med franske PSA finder sted.

PSA-direktør Carlos Tavares, der ville vaere administre­rende direktør for den fusionered­e gruppe af bilmaerker, planlaegge­r at beholde alle 13 af de maerker, der i øjeblikket saelges af de to bilproduce­nter.

»Jeg ser, at alle disse maerker uden undtagelse har én ting til faelles: De har en fantastisk historie,« fortalte Tavares Frankrigs BFM-tv-selskab.

Der er altid masser af spaending i luften, når Årets Bil i Danmark skal kåres. I år er det dog naermest bogstaveli­gt. 2019 er nemlig det første år, hvor mere eller mindre elektrific­erede bilmodelle­r fylder finalefelt­et. Det står fast efter et par intensive testdage, hvor et bruttofelt på 24 bilmodelle­r blev indsnaevre­t til fem finalister, hvorfra Årets Bil 2020 bliver valgt ved et stort arrangemen­t onsdag 27. november.

De fem modeller er Tesla Model 3, Peugeot 208, Kia Xceed samt BMW 1-serie og 3-serie. Her er Tesla Model 3 per definition en ren elbil, mens Peugeot snart følger i en elektrisk e-208-version.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark