Jyllands-Posten

Alfa tvinges til at rydde op i antallet af modeller

Nye krav til afkast gør, at Alfa dropper flere planlagte modeller, og det ser ud til bla. at gå ud over en ny Giulietta.

-

Samtidig kommer de tre andre modeller som plug-in hybrider, mens meget tyder på, at BMW 1-serie og muligvis også 3-serie følger som rene elbiler.

En udvikling er i gang

Her er ikke alene flere elektrific­erede biler i feltet at føle på og køre i, det er også noget, som juryen bestående af 24 profession­elle motorjourn­alister laegger mere vaegt på end tidligere.

Karsten Lemche, som er formand for Danske Motorjourn­alister, ser sikre tegn på den udvikling, som er i gang. På de ydre linjer er der dog ingen tvivl om, at de mange biler med helt eller delvis eldrift kommer nu, fordi bilproduce­nterne er presset af stigende EU-krav om mindre CO2udledni­ng. Men der er også en folkebevae­gelse i gang hen mod grønnere biler, der isaer forurener mindre i byerne.

skal kåre Årets Bil, så vil det også vaere en elbil, en plug-in hybrid eller som minimum en hybridbil,« siger Karsten Lemche.

Der var solide elektriske fingeraftr­yk på det felt af 24 bilmodelle­r, som i første omgang bejlede til at komme videre til det fem biler store finalefelt til Årets Bil 2020.

Her er det ikke til at komme uden om de helt elektriske Kia e-Soul, Renault Zoe, Audi e-Tron og selvfølgel­ig Tesla Model 3. Men det er det også vaerd at bemaerke den ganske velkørende brintbil Hyundai Nexo, der drives af en elmotor. Såvel Peugeot 208, DS3 Crossback og Mazda CX-30 kommer som rene el-modeller, mens Range Rover Evoque lanceres som plug-in hybrid.

Flere elektriske former

Inden for milde hybrider dominerede de gennemført­e

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark