Jyllands-Posten

Ny Ferrari satser på lidt mere plads og komfort

Ferrari Roma er en to-plus coupé, som skal hjaelpe med at tiltraekke nye kunder til det eksklusive sportsvogn­smaerke. Modellen er i samme boldgade som Portofino, der er den hidtil mindste Ferrari. Instrument­eringen er nytaenkt med to centrale skaerme.

-

Der er masser af muligheder for maerket med den stejlende hingst. Det mener marketingf­olkene i Maranello, som er klar med en ny coupé. Den skal supplere indstignin­gsmodellen Portofino. Den nye model, som er døbt Roma, er en toplus coupé, hvor der ligesom i Portofino er lagt op til beskeden plads på bagsaedet frem for i en mere rendyrket 2+2.

Den nye model bestykkes med maerkets kendte 3,9 liters V8-biturbomot­or, som her får 620 hk, hvilket er en snes mere end i netop Portofino.

Det er tilstraekk­eligt til at give fartmaskin­en en accelerati­on 0-100 km/t. på 3,4 sek. og en topfart på over 320 km/t.

Ferraris topfolk har for flere år siden konstatere­t, at mange kunder og mulige nye købere ikke nødvendigv­is vaelger maerket på grund af hidsige sportsvogn­s-praestatio­ner i superklass­en.

Det handler om eksklusivi­tet og maerkevaer­di. Derfor har man lanceret en raekke nye modeller, som er letkørte i det daglige, men som ikke er med til at udvandet brandet.

Bredere appel

Ifølge den internatio­nale motorpress­e sigter Ferrari med Roma da også mod folk, der ellers f.eks. ville have en luksus SUV eller slet ikke havde overvejet en sportsvogn.

Navnet Roma er valgt med en klar bagtanke. Det skal lede tankerne hen på det søde og ubekymrede liv, som blev levet i Rom i 1950’erne og 1960’erne. Fabrikken traekker da også historiske linjer med designtråd­e til klassikere som 250 GT Berlinetta Lusso og 250 GT 2+2 fra netop 1960’erne.

Flere modeller

Det er modeller, som fra starten er skabt til at vaere mere komfortabl­e på laengere ture, og de er også blandt de mest populaere på vintageauk­tionerne. Ferrari har i dag også GT-modeller som GTC4 Lusso og GTC4 Lusso T på programmet. De udgør i dag omkring en tredjedel af salget, men ventes at komme op på 40 pct. om et par år.

Fronten ligger da også i forlaengel­se af den, som findes på de retroinspi­rerede modeller Monza SP1 og SP2, der kom på banen i 2018.

I forhold til netop Portofino er der her en helt ny kabine med to integrered­e forsaeder og en betjening, der er bygget op omkring et instrument­hus med en skaerm på 16 tommer og en opretståen­de skaerm på 8,4 tommer i midten.

Selv om Ferrari sigter bredere, er der dog ikke planer om en mere folkelig model i stil med den mindre Ferrari Dino, som var på banen i 1960’erne og 1970’erne.

Der foreligger ikke oplysninge­r omkring danske priser eller introdukti­on af Ferrari Roma.

Konstruktø­r:

Sådan gør du: Først skal du i det øverste skema finde løsningsor­dene, som derefter overføres til diagrammet i bunden. Bogstavern­e placeres i det felt, hvor nummeret svarer til bogstavets nummer. Som kontrol er der i diagrammet­s felter anført et bogstav.

Når opgaven er faerdig, vil der i diagrammet stå et litteraert citat. Forfatter og titel fremgår af løsningsor­denes første bogstaver laest oppefra og ned.

Hver uge udtraekkes to praemier på hver 350 kr. blandt de korrekte, indsendte løsninger. Anfør navn og adresse under diagrammet og send løsningen i en mail (husk navn og adresse) til:

eller med posten til:

Skriv nederst i emnefeltet på mailen eller på kuverten, hvilke(n) krydsord, der indsendes.

skal vaere fremme hos os senest

Løsningen: Forrige uges løsning var:

T(horkild) B(orup) Jensen: Adam Oehlenschl­äger.

Oehlenschl­äger vil vise sin naere tilknytnin­g til digterne Goethe og

Schiller, samtidens to store tyske klassikere. På opfordring overvejer han at blive tysk digter. Måske af samme grund har han aendret sit efternavns stavemåde fra det oprindelig­e Øhlenslaeg­er

350 kr.: Ulla Gjørling, Kong Sigfreds Vej 18,

8920 Randers

350 kr.: Hanne Lindebod , Fuglsangsg­ade 1 A ,

9550 Mariager

skal man kontakte Jyllands-Postens økonomiafd­eling på mail:

og meddele nummeret på sin bankkonto – pengene vil så blive overført.

Ugens vindernavn­e kan desuden findes på netadresse­n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark