Jyllands-Posten

Fire kommuner slipper for skrappe ghettoregl­er

-

Det skulle have vaeret på plads til nytår.

Men nu slipper de første fire kommuner for skrappe regler for, hvordan ghettobørn skal blandes med børn fra resten af kommunen i børnehaver og vuggestuer.

Ifølge ghettoplan­en må højst en tredjedel af de børn, der fremover optages i en ghettobørn­ehave, komme fra lokalområd­et.

Men flere kommuner har så svaert ved at leve op til reglerne, at de har bedt om dispensati­on, så de kan vente i op til fem år med at opfylde kravene.

Og det har Odense, Esbjerg, Roskilde og Svendborg fået. Samtidig har Randers

fået afslag på sin ansøgning om dispensati­on. De fem kommuner er de første afgørelser af ansøgninge­r fra i alt 12 kommuner, skriver DR.

Rådmand i Odense Susanne Crawley (R) er glad for dispensati­onen, der daekker to ghettoområ­der i Odense.

»Det er helt afgørende for, at vi ikke laver en hurtig og dårlig løsning. Det betyder, at vi har tid til at lave en omhyggelig og klog løsning til gavn for børn, familier og medarbejde­re i Vollsmose og Korsløkkep­arken,« siger hun.

Dispensati­onen gives i op til fem år. Men den gives kun til de institutio­ner, som har saerlige udfordring­er ved at leve op til reglerne, og hvor kommunen er i gang med omdannelse af området, der på sigt vil føre til, at de kan leve op til reglerne, understreg­er børneminis­ter Pernille Rosenkrant­z-Theil.

»Der kan vaere et behov for, at man venter med at komme under de 30 pct., til den forandring er sket, og derfor har vi givet midlertidi­g dispensati­on i flere kommuner,« siger ministeren.

I alt 16 institutio­ner i de fire første kommuner har fået dispensati­on i fem år, mens en enkelt institutio­n i Esbjerg Kommune har fået en to-årig dispensati­on.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark