Jyllands-Posten

Folkekirke­n vil tilbyde permanent sjaelesorg online

- HANNE FALL NIELSEN hanne.fall.nielsen@jp.dk

Mange danskere har så ondt i sjaelen, at de søger trøst og samtale med en praest over nettet.

7.000 mennesker har klikket sig frem til hjaelp på sjaelesorg.nu, som er landsdaekk­ende og drives af Aalborg Stift, og på den baggrund gøres tilbuddet efter knap tre års forsøgsper­iode nu til et permanent tilbud.

Sjaelesorg­en er anonym, og det er hovedsagel­igt almenmenne­skelige temaer som ensomhed, sygdom, familiekon­flikter og selvmordst­anker, som fylder i chatten over nettet. Temaer som kirke, tro og tvivl udgør med 14 pct. af henvendels­erne et mindretal.

»Familiekon­flikter og parforhold fylder rigtig meget, men også psykisk sygdom, seksualite­t, overgreb og incest er emner, som man ikke har talt med nogen om før,« siger Pernille Hornum, praest og leder af den netbasered­e sjaelesorg.

Ud over at chatte med folk og give gode og almenmenne­skelige råd bruger de fem praester i tjenesten også at henvise videre til relevante tilbud som f.eks. psykolog. Eller eventuelt til den lokale sognepraes­t, hvis de gerne vil have ansigt på samtalepar­tneren og fortsaette snakken.

Ud over de 7.000, som er kommet igennem til sjaelesorg.nu, er der også mange, som har henvendt sig forgaeves uden for åbningstid­en –over 20.000, vurderer Pernille Hornum, som derfor har en ambition om at udvide tilbuddet.

»I øjeblikket har vi åbent de fire første hverdage i ugen, men vil gerne vaere mere tilgaengel­ige. Lige nu er økonomien ikke til at ansaette mere end de nuvaerende fem praester, men måske kan vi inddrage frivillige,« siger hun.

Sjaelesorg.nu koster 930.000 kr om året og betales af Folkekirke­ns Faellesfon­d.

 ??  ?? Pernille Hornum vil gerne kunne tilbyde sjaelesorg over nettet hele ugen. Foto: Casper Dalhoff
Pernille Hornum vil gerne kunne tilbyde sjaelesorg over nettet hele ugen. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark