Jyllands-Posten

Hvorfor er der ikke nogen, der opponerer? Der findes kun to køn

- Jes Jessen

konsulent, Odense

Allerede for ca. 15 år siden mødte jeg på en konference i Tyskland påstanden om, at der på europaeisk plan fandtes en lobby, der arbejdede for at fremme en ideologi om gender mainstream, d.v.s. en ideologi om, at køn er en social konstrukti­on og ikke biologisk bestemt.

Hvorvidt en sådan lobby findes, ved jeg ikke, men jeg må konstatere, at definition­en af køn er under voldsom forandring, og selv om mange indtil for nylig trak på smilebånde­t over svenskerne­s ”hen”, er vi nu i Danmark ved at overhale svenskerne med fuld fart.

De seneste dage har der vaeret beretninge­r i pressen om skoler og efterskole­r, der aendrer i rammer, undervisni­ng og sprog for at tilpasse sig ”den nye virkelighe­d”, hvor en del børn og unge saetter spørgsmåls­tegn ved, hvilket køn de er.

Lad det vaere sagt med det samme: Jeg holder fast i, at der kun er to køn. Spørgsmåle­t er så, om et sådant synspunkt også kan rummes, i betragtnin­g af at det forlanges, at jeg skal kunne rumme synspunkte­r om talrige køn.

Én ting undrer mig utroligt meget: I en tid hvor vi hylder forsknings­maessigt grundlag, evidens og videnskabe­ligt belaeg, hvorfor er der så stort set ingen, der anfaegter argumenter­ne om, at der findes flere køn?

Har den politiske korrekthed vundet så stor en sejr, at ingen forskere, myndigheds­personer eller andre tør at holde fast i en biologisk kønsdefini­tion? Fordi man så skal stå på mål for en shitstorm eller risikere fyring, fordi man kraenker nogen?

Lige nu defineres køn tilsynelad­ende af, hvad man føler eller identifice­rer/ikke identifice­rer sig som. Man må sige, at følelserne­s status afhaenger meget af, hvad der diskuteres. At man føler sig som dansker, efter at man som ikke-etnisk dansker har boet talrige år i Danmark og er 100 pct. integreret, det taeller ikke.

Men at man føler sig som et andet køn end det, man biologisk er født som, det tages saerdeles seriøst, og alle omgivelser skal indrettes efter det. Det, at skoler, børnehaver, sundhedsva­esen, fritidstil­bud og andre tilsynelad­ende ukritisk indretter sig efter en ny måde at definere køn på, anser jeg for at kunne vise sig at vaere et kaempe svigt af de unge, der kaemper med deres køn. Voksne tør tilsynelad­ende ikke laengere saette graenser.

Jeg underkende­r ikke, at de pågaeldend­e børn og unge kaemper med noget, der handler om deres køn, men uden videre at acceptere, at så må der vaere flere køn end to, eller at køn er et spørgsmål om følelser, mener jeg er en afvej.

Der er behov for en grundlaegg­ende undersøgel­se af årsager bag og af, hvad alt dette dybest set handler om. Jeg vil mene, at man er i gang med et kaempe socialt eksperimen­t uden at vide, hvad konsekvens­erne vil vaere.

Jeg stiller mig skeptisk over for, at psykologer har redskabern­e og analyseapp­aratet til at finde ud af, om der er grundlag for, at de pågaeldend­e børn og unge skal have lov til at skifte køn på det offentlige­s regning. Og jeg vaegrer mig ved, at det i forvejen betraengte sundhedsva­esen nu skal bruge mange ressourcer på at udføre diverse former for kønsaendri­nger.

Hvis man fortsat ukritisk lader en gender mainstream-ideologi brede sig, kan det få kolossale konsekvens­er for familiestr­ukturer, undervisni­ng, sundhedsva­esen, idraetsver­denen, statistik og alle mulige andre områder.

Lad os stoppe op, medens tid er. Lad os finde ud af, hvad der ligger bag, at en del børn og unge kaemper med deres kønsidenti­tet og give dem den rette hjaelp. Og så efterlyser jeg mennesker, der siger stop og holder fast på, at der findes to køn: maend og kvinder.

Lad os stoppe op, medens tid er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark