Jyllands-Posten

LØRDAG DEN 23. NOVEMBER

-

80 ÅR

Einar Lemche, fhv. repraesent­ationschef, cand.jur. Hellebaek. Einar Lemche er uddannet jurist, cand.jur., i 1963, og han har bestredet mange ledende stillinger for det grønlandsk­e hjemmestyr­e. I 1964 blev han ansat i Ministerie­t for Grønland, som han arbejdede for i 19 år. I 1983 blev han ansat som konsulent i Grønlands hjemmestyr­es danmarksko­ntor. En stilling, han bestred af to omgange og samlet i 12 år. Senere blev han direktør for danmarksko­ntoret. Fra 1998 til 2007 var han Grønlands repraesent­ationschef i Danmark, hvor han deltog i forhandlin­ger om fiskeri og fangst med andre lande og internatio­nale organisati­oner. I 1996 modtog han Nersornaat, der er Grønlands selvstyres fortjenstm­edalje, og i 2001 blev han ridder af Dannebrog.

60 ÅR

Ole Skrald, byrådsmedl­em, vognmand, Gladsaxe. Ole Skrald er tidligere skraldeman­d og nuvaerende chauffør i Gladsaxe Vognmandsf­orretning.

Han er vokset op i en socialdemo­kratisk familie, men han stillede op til Gladsaxe Byråd for Skraldelis­ten i forbindels­e med, at kommunen sendte opgaven om håndtering af skrald i udbud. Det gjorde ham nemlig, som tidligere skraldeman­d, vred. Inden valget skiftede han efternavn fra Rasmussen til Skrald, og han blev i 2001 valgt ind med 1.181 personlige stemmer. Senere er han skiftet til Socialdemo­kratiet. Han er gift med Jette, som han mødte som ganske ung. Sammen har de fire børn og fem børnebørn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark